(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Omdat Dokter Groen zijn splinternieuwe kweekkast vorige week in elkaar heeft gezet, is het bed voor een nieuwe ronde weer gespreid. Onze kweekdokter ontkiemt daar wederom negen veelbelovende wietzaden voor. Maar niet voor hij zijn laatste oogst (Dinamed CBD en Candy Dawg Kush) en zelfgemaakte wietolie heeft getest. 

De wietzaden zijn binnen, dus het feest kan beginnen! Ik verklap zo welke heerlijke wietsoort ik voor deze ronde heb besteld, maar eerst wil ik de testresultaten van de oogst van de Dinamed CBD en de Candy Dawg Kush met jullie delen. Ik heb die namelijk, samen met de wietolie die ik laatst maakte, laten testen bij Nova Research.

CBD, THC en mix van oude cannabinoïden

Ik had het nog nooit gedaan maar een wietsample of wietolie laten testen is makkelijk vanuit je luie stoel te doen. Er wordt getest met een professionele gaschromatograaf en je kunt de test via de website aanvragen door je hier aan te melden. Nadat je bent ingelogd kun je je test aanvragen. Een standaardtest voor cannabinoïden kost 35 euro maar voor 45 euro kun je ook op de aanwezige terpenen laten testen. Tests op toxische residuen en bacteriën kun je ook laten doen maar das voor mij als hobbykweker natuurlijk niet van toepassing.

De vier te testen samples van Dokter Groen.

Anyways, ik heb op deze manier us vier samples laten testen; de Dinamed CBD, de Candy Dawg Kush, mijn (veel te veel) verdunde wietolie en mijn pure wietolie. Ik was benieuwd om te zien of de Dinamed CBD écht geen THC bevatte en hoe hoog het THC percentage van de Candy Dawg Kush zou zijn. Van de wietolie wilde ik graag weten hoe erg ik het verpest had (veel te veel verdund met olijfolie) en van de pure wietolie was ik benieuwd of daar ook veel CBN in zou zitten, aangezien ik er ook veel oude wiet (buitenwiet uit 2014) voor gebruikt heb.

En..?

Wel, nadat je je test hebt aangevraagd, stuur je de samples op naar Nova Research. Wanneer de samples getest zijn krijg je via de mail een melding en kun je weer inloggen om de resultaten te downloaden. Hieronder de mijne, klik op de links om de PDF’s te zien.

Dankzij de test weet ik nu zeker dat de Dinamed CBD echt geen, of in ieder geval een verwaarloosbare hoeveelheid THC bevat. Dat was eigenlijk ook wat ik verwachtte. Wat ik niet had gedacht was dat de pure wietolie met de oude wiet helemaal geen CBN bevat. De Candy Dawg Kush sample die ik kweekte had ongeveer 15 procent THC. En de verdunde olie kan ik beter als slaolie gebruiken, want die bevat maar zo’n 1,8 procent THC!

Lemon Zkittle!

Jawel, voor de komende ronde heb ik weer eens een ouderwetse knaller van een THC wietsoort gekozen. Hoewel, ouderwets is de soort allerminst want het gaat om Lemon Zkittle van Dutch Passion. Een van de sterkere Amerikaanse wietsoorten van de laatste jaren, en nu dus ook in Nederland op de kaart. Dat wil zeggen, de soort is sinds een paar weken bij Dutch Passion te bestellen. Het THC percentage ligt als het goed is boven de 20% en grammen ervan gaan in Amerika niet voor minder dan 35 dollar over de toonbank. Dat belooft wat!

Ontkiemen

Maar voor ik van Lemon Zkittle kan genieten, zal ik de planten toch echt eerst moeten kweken. En dat begint zoals altijd met het ontkiemen van de zaden. Zoals jullie weten doe ik dat altijd op de 100% succesvolle methode; verticaal tussen natte koffiefilters in een plastic gripzak in het donker.

Ik heb de zaden en de koffiefilters dus klaargelegd, de zaden ertussen gedaan (met de puntjes naar beneden) en in de gripzakjes gedaan. Dit hang ik met een plakbandje op aan de binnenkant van mijn kweekkast en binnen 24 tot 48 uur hebben we de eerste worteltjes. Kijk voor een uitgebreidere uitkeg even op deze link want ontkiemen kán op deze manier gewoon niet misgaan.

Volgende week zullen de zaden uitgekomen zijn en laat ik zien hoe je ze tussen de koffiefilters vandaan haalt en in de aarde plant. Het zullen tegen die tijd geen ontkiemde zaden meer zijn, maar zaailingen. Tot dan!

Dokter Groen

(advertenties)