(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorige week startte onze groene kweekdokter een kookverslag, althans een soort van kookverslag in ieder geval. Hij maakte wietolie en concentraat van knipafval en wat oudere buitenwiet, met consumptiealcohol als oplosmiddel. Deze week kookt hij verder, en zouden zijn twee wietplanten inmiddels alweer groeien?

Wietolie

Vorige week eindigde ik om een uur of 11 ’s avonds met het indampen van de alcohol. Nog niet alle alcohol was verdampt maar mijn bed riep me. Ik heb het fototoestel dus weggelegd en de deksel op het alcohol en wietolie mengsel gedaan en ben de volgende dag pas verder gegaan. En daarvan schijf ik vandaag het verloop in dit tweede deel van mijn wietolie avontuur.

Ik had eerlijk gezegd nog nooit eerder wietolie gemaakt maar het ging redelijk van een leien dakje. Op één grote fout na dan maar daarover straks meer…
De meeste alcohol was al ingedampt maar nog niet alles. Ik zette het potje dus weer ‘au bain marie’ op de elektrische kookplaat om de rest van de alcohol te laten verdampen. Uiteraard met de afzuiger op de hoogste stand en een raampje open want alcoholdampen zijn slecht wanneer je die inademt.

Ik had me natuurlijk goed ingelezen en begrepen dat de olijfolie het beste erbij kon, op het moment dat de alcohol geen bubbels meer produceert. Zo gezegd, zo gedaan en aangezien ik de wietolie 5x wilde verdunnen heb ik dus ongeveer vier keer zoveel olijfolie toegevoegd.

Daarna zou ik alleen nog even hoeven roeren om de wietolie goed met de olijfolie te laten mengen, maar wat bleek; de wietolie begon door het roeren weer vrolijk te bubbelen. Achteraf bubbelde het niveau in het potje zo weer een paar centimeter lager, waardoor ik uiteindelijk dus veel teveel olijfolie heb gebruikt en de wietolie nu niet erg sterk is maar wel sterk verdund. Stom natuurlijk, maar ik kan gelukkig altijd wat meer gebruiken.

Concentraat

Het heeft wat langer geduurd voor ik verder kon met het concentraat. Dat zou ik immers zonder warmtebron laten indampen in een ovenschaal. Pas gisteren was alle alcohol verdampt en kon ik het concentraat bij elkaar schrapen. Dat is dan ook meteen alles wat ik eraan heb hoeven doen. Oplossen, laten verdampen en opschrapen. Oh ja, en wegen; ik heb nu 6,22 gram cannabisconcentraat om te dabben of een e-liquid mee te maken.

E-liquid heb ik er nog niet van gemaakt maar dat gaat zeer makkelijk met Wax Liquidizer: je weegt gewoon 1 gram concentraat af en mengt dat met 2 milliliter Wax Liquidizer. Dat doe je 10 seconden in de magnetron, even roeren en klaar is kees. Omdat Wax Liquidizer al voorzien is van terpenen (Banana OGGrape ApeIce HitPineapple Express en Strawberry Cough) smaakt het superlekker!

Ik heb natuurlijk wel even een dabje van het concentaat geproefd en dat smaakte me zeer goed! Natuurlijk proef je wel dat het geen CO2 Live Resin extractie is maar de smaak is gewoon heel lekker. Het effect van dit mengsel waar als het goed is niet alleen THC maar ook best veel CBD en CBN in zit is superhigh. Een klein dabje is genoeg om de rest van de avond te spacen en heerlijk te slapen. Zal het vanavond nog eens lichtjes overdoen…

Reveggen

En dan had ik natuurlijk nog twee wietplanten in mijn kweekkast staan. Bij de oogst heb ik een paar blaadjes en wat kleine topjes laten zitten. Toen heb k ze terug onder een 18/6 lichtschema gezet om ze terug in de groeifase te laten gaan. Reveggen dus. Ondertussen staan de planten daar alweer een paar weken en vandaag zag ik warempel de eerste groene blaadjes groeien. Die wilde ik jullie natuurlijk niet onthouden!

Volgende week ben ik er weer met een speciaal verslag; dan ga ik namelijk een splinternieuwe CNNBS G-Kit in elkaar zetten. De CNNBS kweekkasten zijn ondertussen alweer zoveel vernieuwd dat mijn model niet meer representatief geacht werd. Nou ja, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen, helemaal niet omdat ik dan een tweede kast heb om te gebruiken voor moederplanten of om planten in te laten voorgroeien. Alleen nog een beetje extra ruimte vinden in mijn huis… Tot volgende week!

(advertentie)