(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De wietplanten van Dokter Groen staan ondertussen alweer drie weken op een 12/12 lichtschema, en hebben hun eerste topjes geproduceerd. Geweldig! Alleen zijn de sativa dominante Lemon Zkittles ook de pan, of liever gezegd de kweekkast uitgegroeid. De hoogste tijd dus, om daar wat aan te doen.

In de aanloop naar de bloeifase die nu echt lekker is doorgebroken, zijn mijn acht Lemon Zkittles ontzettend gegroeid. Een klein beetje te veel eerlijk gezegd; de bovenste bladeren raken de kweeklamp al. Daar moet wat aan gedaan worden want anders krijgen de bovenste toppen in het midden zoveel licht dat de toppen en de bladeren verbleken, en staan de rest van de toppen in het duister.

Supercroppen

Op zich is het natuurlijk top dat de Lemon Zkittles bloeien en zo vrolijk de hoogte ingaan maar er moet toch wel enige afstand zijn tot de lamp. Ik ben de hoogste toppen daarom al de hele week aan het supercroppen maar dat is nog niet helemaal voldoende. Bovendien is het zo druk in de kast dat ik nauwelijks ruimte heb om de toppen heen te buigen.

Bij het supercroppen kneus je een tak tussen je duim en wijsvinger, zodat je hem in een hoek van 90 graden kunt ombuigen, zonder dat ie breekt. Het voordeel is dat je de top dan niet hoeft te snoeien maar hem toch een stukje lager kunt krijgen. Je moet er alleen wel wat ruimte voor hebben en als je eenmaal met supercroppen begint, blijf je aan de gang want een dag later groeit de top gewoon weer omhoog.

Highlight

Omdat het supercroppen alleen niet het gewenste resultaat gaf, heb ik de lamp nog wat hoger gehangen. Ik heb de kettingen waaraan die hing ertussenuit gehaald zodat de led nu niet onder maar naast het koolstoffilter hangt. Hoger dan dit ga ik de lamp waarschijnlijk niet krijgen dus ik hoop wel dat het nu afgelopen is met het strekken. Tja, Lemon Zkittle is wel een sativa dominante wietsoort en die strekken nu eenmaal wat meer als hun indica zusters.

Overall winnaar Highlife Cup

Wat ook wel de moeite van het vermelden waard is, is dat de Lemon Zkittle afgelopen weekend de grote winnaar bleek op de Highlife Cup. Die werd gehouden in event centre Aquabest te Best. Dat moét dus wel een lekker rokertje worden! En als ik mijn planten zo eens bekijk, denk ik dat de opbrengst ook nog wel eens voor verrassingen zou kunnen zorgen.

Zoals je ziet gaat het met de gezondheid van de planten namelijk uitstekend, de bladeren zijn nog altijd prachtig groen en de topvorming verloopt lekker snel. Een week geleden bestonden ze slechts uit een paar enkele bloeiharen. Van de varenrouwmuggen waar ik een paar weken geleden nog last had, is geen spoor meer te bekennen sinds ik de aaltjes (nematoden) heb uitgezet.

Ik ruik de planten nog niet echt maar daar komt waarschijnlijk snel verandering in, nu de bloeifase begonnen is. Dit is een wietsoort met een extreem hoog THC percentage, en die ruiken doorgaans ook extreem. Maar misschien begint dat volgende week, wanneer ik hopelijk de eerste trichomen mag verwelkomen, tot dan!

(advertenties)