(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Biologische wiet kweken doe je met organische meststoffen en aarde die krioelt van het bodemleven en nuttige schimmels. Dat klinkt een stuk ingewikkelder dan het is want als je organisch kweekt hoef je geen EC- en pH-waardes te meten en wordt kweken een simpele kwestie van op tijd water geven. 

Wie gewend is om wietplanten in een levenloze aarde of steenwol te kweken, en te voeden met minerale meststoffen, zal verbaasd zijn over de eenvoud en spectaculaire resultaten van organische teelt. Een gezonde bodem neemt je bij de biologische teelt namelijk veel werk uit handen. Dat niet alleen maar het geeft wietplanten ook precies wat ze nodig hebben.

Nooit meer spoelen

Je hoeft dus nooit meer iets te meten en wietplanten krijgen ook nooit meer te veel of te weinig plantenvoeding. Dit zorgt voor gezonde groene wietplanten en een oogst die aanmerkelijk beter smaakt omdat planten niet volgepompt zijn met minerale voeding. De planten hoeven zelfs niet meer gespoeld te worden en kunnen dus tot aan de oogst van voldoende voedingsstoffen profiteren.

Starten met Bio Tabs

Allemaal leuk en aardig zul je wellicht denken, maar hoe kom ik aan een bodemleven? Nou, daar hoef je anno 2018 echt geen composthoop meer voor aan te leggen of je eigen wormen voor te kweken. Dat haal je gewoon uit potjes. En de benodigde biologische voeding trouwens ook. Bio Tabs heeft hier namelijk een complete starters set voor gemaakt met daarin alle ingrediënten voor een biologisch plantenleven op één vierkante meter.

De starters kit van Bio Tabs bevat alle voeding, bacteriën en nuttige schimmels die je je als beginnende bioboer maar kunt wensen. Om je het bodemleven voldoende organisch materiaal te geven om om te zetten in voor de planten opneembare voeding, bevat de starters kit 10 Bio Tabs. Deze voeg je bij aanvang van je kweek in de aarde, bij iedere waterbeurt komt de benodigde voeding vrij zodat jij enkel nog water hoeft te geven.

Maar het grootste geheim van biologisch kweken met Bio Tabs, zit hem in het bodemleven. Daarvoor bevat de starters kit Mycotrex, Bactrex en Startrex. Je begint met Startrex, dat brengt je aarde namelijk tot leven met probiotische bacteriën voordat je er een zaailing in zet.

Door organisch te kweken hoef je niets te meten en kweek je toch toch prachtige groene bladeren (en smakelijke toppen!).

Bij het inplanten van de zaailingen, en om de vijf weken, voed je de aarde met Bactrex en Orgatrex. Bactrex bevat verschillende nuttige bacteriën en trichoderma welke de wortels van planten beschermen tegen virussen en plagen. Orgatrex is een organische groei- en bloeistimulator.

Om de bodem van gezonde schimmels te voorzien bevat de Bio Tabs starters kit ook Mycotrex. Dat bevat liefst 9 verschillende bodemschimmels welke een symbiose aangaan met de wortels van je planten en de beschikbare voeding in de bodem. De schimmels zetten de niet opneembare organische deeltjes om in voor de plant opneembare meststoffen en verbeteren de opnamecapaciteit van de wortels. Ze stimuleren bovendien de aanmaak van nieuwe wortels zodat je planten snel een groot en gezond wortelstelsel krijgen.

De Bio Tabs Starters Kit kost €55,00 en is verkrijgbaar bij cannabis growshop Plantarium. Eén Starters Kit is goed voor een volledige organische kweekronde op één vierkante meter. 

(advertentie)