(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als je in je binnentuin ledlicht gebruikt, dan weet je hoe de kleur daarvan de kleur van je planten vertekend. Het krachtige, meestal paars gekleurde licht van led kweeklampen maakt het niet alleen erg lastig om de gezondheid van je planten in te schatten of er mooie foto’s van te maken, het is ook erg slecht voor je ogen. 

Led kweeklampen zijn tegenwoordig de eerste keus voor kleine thuiskwekers, ze hebben vele voordelen voor een hobbymatige binnentuin. Ze verbruiken vaak wat minder stroom, zijn makkelijk aan te sluiten en geschikt voor groeien én bloeien. Omdat ledlampen niet zo warm worden en geen hete voorschakelapparatuur nodig hebben, kun je de temperatuur ook makkelijker onder controle houden en zijn ze ook veiliger.

Je verstaat je plant niet

Allemaal voordelen dus om voor led kweeklampen te kiezen, alleen zorgt het paarse licht er ook voor dat je je planten niet in de kleur ziet die ze in werkelijkheid hebben. Dat maakt het heel moeilijk om de gezondheid van wietplanten in te schatten, natuurgetrouwe foto’s te maken en is daarnaast ook erg slecht voor je ogen.

Het paarse ledlicht zorgt ervoor dat je je planten niet meer verstaat.

De bladeren van wietplanten vertellen een hoop over de gezondheid van de plant, maar door het paarse ledlicht kun je ze niet goed verstaan verstaan. Vergelijk het met een gesprek voeren tijdens een concert. Wanneer ze vergelen komen ze bijvoorbeeld vaak wat voeding te kort. Worden ze onnatuurlijk diep groen of krijgen ze vergeelde bladpunten, dan kun je juist beter even wat rustiger aan doen met de voeding. Allemaal signalen die je niet goed kunt zien door het vertekenende paarse ledlicht. Ook als je graag foto’s van je planten maakt is het paarse licht van de led kweeklampen niet ideaal. Iedere foto heeft een vertekende paarse kleur.

Bescherm je ogen

Daarnaast is het sterke licht niet gezond voor je ogen. Als je weleens in een led kweekruimte bent geweest, weet je dat je ogen daarna altijd even een paar seconden moeten herstellen voor je alles weer scherp kunt zien. Hoewel de effecten van werken met krachtige led kweeklampen op de lange termijn nog niet bekend zijn, zul je zelf wel snappen dat het niet erg goed voor je ogen kan zijn.

Method Seven maakt brillen en een speciaal filter dat je op je fototoestel monteert om het paarse licht weg te filteren. Dit zet je planten in een natuurlijker licht en beschermt je ogen tegen de schadelijke UV straling. Door een Method Seven bril te gebruiken zie je je wietplanten weer zoals ze zijn, en hoef je niet bang te zijn dat je ogen eronder te lijden hebben. Met de Method Seven fotofilter maak je de mooiste natuurgetrouwe foto’s en video’s van je wietplanten.

Method Seven brillen en het fotofilter zijn vanaf 59 euro te koop op LedParadise.eu. Een kleine investering om je ogen tegen beschadiging te beschermen.

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)