(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ach kijk, daar hebben we de overbezorgde en stuitend slecht geïnformeerde christenbroeders van het CDA weer eens met wat klinkklare bullshit over cannabis! Met de verkiezingen in aantocht wil fractieleider Sybrand Buma zich weer eens van zijn beste kant laten zien: niks legalisering van softdrugs en alle coffeeshops sluiten! Jammer alleen dat de man volkomen uit zijn nek lult.

Colombia juist voorbeeld op cannabisgebied

Om maar eens even met de kop van dit artikel te beginnen – die ook boven een stuk op de site van Omroep Brabant prijkte, de provincie waar Buma dinsdag op bezoek was. Als gast van burgemeester Rombouts van Den Bosch meende de CDA-voorman te moeten reageren op de verwevenheid van boven- en onderwereld inzake drugs: ‘Als we niks doen dan wordt Nederland het Colombia van Europa’.

Welnu beste Buma, waren we maar wat meer zoals Colombia! Niet alleen is cannabis daar de facto gelegaliseerd, het land zet zich met ruimhartige steun van de regering volop in om een leidende rol te gaan spelen op de wereldmarkt voor (medicinale) cannabis. Ach ja, wat kan je eigenlijk ook verwachten van het CDA, dat altijd verbeten en met geheven vingertje ten strijde trekt tegen wiet?

Het groen van het CDA is bepaald niet ons groen…

Lees deze RollingStoned artikelen anders eens Buma, voordat je Colombia weer eens onterecht dist:

CDA wil keiharde repressie

Afijn, dat Buma uit zijn nek lult door Nederland met Colombia te vergelijken is duidelijk. Maar dat is niet eens het ergste, want het CDA pleit voor ‘keiharde repressie’ tegen de drugshandel in plaats van legalisering of regulering. In De Volkskrant mag Buma weer eens los met zijn bekende en achterhaalde bullshit.

We citeren het mannetje met de Pinokkio-achtige neus maar even: ‘Ik ben bang dat we de komende maanden in het liberale Nederland een leuke academische discussie gaan voeren over het legaliseren van drugsaanvoer bij de achterdeur van de coffeeshop. Maar dat lost helemaal niks op. De criminelen gaan vrolijk door met het grootschalig fabriceren van wiet en pillen.’

En dus moeten we niet legaliseren en moeten de coffeeshops allemaal dicht.

Geheven CDA vingertjes

Zucht. Nu zouden we opnieuw een serie artikelen kunnen opvoeren waaruit keihard blijkt dat er in staten die cannabis gelegaliseerd hebben sprake is van dalende misdaadcijfers, gezondere én goedkopere cannabis en een razendsnel terrein verliezende illegale markt!

Maar dat doen we niet. Volstrekt zinloos bij het CDA, want die argumenteren niet met feiten. Liever heffen ze hun christelijke vingertje om alle drugs – cannabis incluis – te verdoemen met als enige achterliggende gedachte dat zij wel weten wat goed voor ons is en wij zelf domme drugskuikens zijn op weg naar de brandende hel of god weet wat…

Als je het hele verhaal van Sybrand Buma wil nalezen (wij kunnen echt geen letter meer tikken over deze vreselijke demagoog, sorry), check dan HIER De Volkskrant van vandaag maar.

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)