(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ze zeggen wel eens dat kampers de cannabiskar trekken. En inderdaad blijkt het vaak prijs voor de politie wanneer ze een inval doen op een woonwagenkamp. Zo ook in Limburg afgelopen vrijdag, al is de oorzaak voor de rampspoed van een ongeëvenaarde lulligheid.

Limburgs woonwagenkamp

Hennepteelt en woonwagenkampen zijn net zo met elkaar verbonden als yin en yang lijkt het wel. Maar de tijden dat de politie niet eens naar binnen durfde en de kampers ongestoord hun gang konden gaan zijn wel voorbij, dus het is ook voor de mobiele medemens met wietambities oppassen geblazen.

Dat er echter nog steeds stevig gekweekt wordt door de kampers blijkt wel uit de inval die er afgelopen vrijdag plaatsvond in het Limburgse dorp Haelen. Daar viel inderdaad heel wat te halen!

Gaslucht

We zeggen het nog maar eens mensen: verse wiet knippen kan behoorlijk stinken – in Limburg blijkbaar zelfs naar gas… [Eris and Edrington Co/Shutterstock]

Maar eerst maar eens de oorzaak van het onaangekondigde politiebezoek uit de doeken doen. Want die is van een zeldzame en bijzonder pechvolle lulligheid: omwonenden belden in paniek de brandweer vanwege een… gaslucht.

Met het gas was echter niks mis constateerde de spuitgasten. Wel roken ze iets anders, dat ze met de omschrijving ‘penetrante geur’ doorgaven aan de politie in de gemeente Leudal.

‘Aanzienlijke hoeveelheid’

Die rukte uit en ging op het woonwagenkamp op, want zoals gezegd de tijden dat men alleen aan de poort kwam vragen wat er loos was zijn voorbij. De penetrante stank bleek afkomstig uit een schuurtje. Binnen zaten twee mannen en een vrouw gezellig wiet te knippen.

Toen de drie kampknippers de dienders ontwaarden zetten ze het op een lopen. Maar hun conditie kon niet tippen aan die van de agenten en alle drie werden ze dus rap in de boeien geslagen.

In het schuurtje bleek vervolgens liefst 140 kilo reeds geknipte wiet te liggen. ‘Een aanzienlijke hoeveelheid’, aldus de politie, en die overdrijft niet want zo’n partij is tegenwoordig al gauw goed voor 600.000 euro in de groothandel…

[openingsfoto: BortN66/Shutterstock]
(advertenties)