(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ken je Chemdog? Het is een wietsoort waarvan niemand echt met zekerheid de geschiedenis weet. Naar verluidt begon die 25 Jaar geleden met 13 zaden in een zak met wiet die Dog Bud heette. Hieruit ontstonden vele wietsoorten waaronder Sour Diesel en Chemdawg, de ouders van Royal Queens’ Kali Dog.

Met Kali Dog bouwt Royal Queen voort op de legende van de Chemdog. Een interessant verhaal dat 25 jaar geleden begon met een zak wiet op een parkeerplaats bij een Gratefull Dead concert. De wiet was zó goed dat een jonge veredelaar er gewoonweg meer van moest hebben. In deze tweede zak zaten 13 zaden waarover gezegd wordt dat deze de basis vormden voor vele USA genetica zoals Chemdog, Sour Diesel, maar ook de legendarische OG Kush.

Kali Dog is een soort die ook die typische vette en onmiskenbare geur en smaak heeft waar Amerikaanse soorten zo geliefd om zijn. Is ook niet zo gek als je bedenkt dat er niet één, maar twee Dog Bud nazaten in verwerkt zitten: Chemdog en Sour Diesel. Met een indica percentage van 60 procent en een sativa percentage van 40 procent, is Kali Dog een typische hybride die je het beste van twee werelden brengt. De buds zijn groot en compact tegelijk, en hebben een indringende penetrante geur.

 

Je herkent in Kali Dog duidelijk de voorouders door het geliefde en overheersende citrus slash brandstof slash diesel aroma. Kwekers kweken deze soort graag, want de planten blijven mooi compact maar tegelijkertijd zijn de opbrengsten hoog. Kali Dog is een hongerige plant en kan veel messtoffen verwerken, 400 tot 500 gram per vierkante meter is geen uitzondering.

Kali Dog toppen zijn vet en dik en het is dan ook zaak om je bloeiruimte niet te vochtig te laten worden, het zou zonde zijn wanneer de schimmel erin trekt. De plant laat zich verder gemakkelijk kweken en heeft grote groeikracht. Ze laat zich graag trainen, toppen en fimmen en heeft een nette bloeifase van ongeveer negen weken.

  • Soort: indica dominante (60%) hybride
  • Genotype: Chemdog, Sour Diesel
  • Bloeifase: 9 weken
  • THC: 18+ %
  • Effect: upliftende high
  • Smaak: citrus, aards, diesel
  • Zadenbedrijf: Royal Queen Seeds
(advertenties)