(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De meeste mensen weten het niet, maar ergens onder Sesamstraat kweekt de kleinste hobbykweker van Nederland: Elmo. Momenteel heeft hij 9 Amnesia Haze planten die al vijf weken staan te bloeien onder een HPS lamp van slechts 150 Watt. Laten we snel kijken hoe de dames het maken.

Bloeien in Sesamstraat

Hallo kweekvrienden en vriendinnen, hier weer een wekelijkse update uit m’n gedoogde hobbytentje in Sesamstraat. De Amnesia Haze dames zitten in hun vijfde week op 12 uur en de bloei zet goed door nu. De toppen zwellen lekker aan en het begint alweer ergens op te lijken. Helaas was ik deze keer net te laat om de lamp te verwisselen met de witte metal halide, dus moeten jullie het voor een keertje met gele HPS-foto’s doen. Sorry, mijn naam is Corry Elmo 😉

bud

De toppen beginnen al ergens op te lijken, trichomen zijn er ook al

Laat ik beginnen met de planten, zoals je hierboven ziet gaan de toppen al lekker, ze hebben al voorzichtig wat THC gemaakt en er komen steeds meer bloeihaartjes bij. Voor iedere 2 bloeihaartjes die je ziet, is er een calyx (zaadhulsje) die in de laatste periode van de bloei nog flink zullen opzwellen. Hierdoor nemen de toppen in de laatste fase ook nog behoorlijk in omvang toe. Voor deze vijfde bloeiweek ben ik heel tevreden, vooral omdat ik besloten had met 9 dames te starten deze ronde, dat is een mooi aantal planten voor onder de kleine HPS lamp.

Lekkende potjes…

Misschien heb je dat zelf ook weleens, je giet water bij je planten en het loopt er aan de onderkant net zo hard weer uit. Normaal gesproken is dat niet zo’n probleem want het water wordt wel weer door de aarde opgezogen. Maar dan moet je dus wel een lekbak onder de potten hebben staan, en die was ik nou net kwijt. En dus liep jet water uit de potten, zo bij mij de kamer in! Gelukkig lag er hier in Sesamstraat nog wat dik plastic. Ik heb het gebruikt om zelf een lekbak ban te maken. Een simpele kwestie van de randen omhoog vouwen eigenlijk.

Voeding

Ik had de dames door drukte, vorige week een beetje verwaarloosd. Hierdoor zijn er hier en daar wat bladeren vergeeld, maar ik had beloofd dat ik het goed zou maken met de planten, en dat heb ik gedaan. Ik heb de planten om te beginnen deze week gewoon op tijd te drinken gegeven. Ook heb ik ze bloeivoeding en PK13/14 meegegeven in het voedingswater, de EC-waarde stond op 1.4. Amnesia Haze heeft niet veel voeding nodig. Helaas heb ik nog wel wat Spint, maar het is onder controle. Als het te erg wordt laat ik weer een legertje roofwantsen op ze los. Tot volgende week voor weer een nieuw avontuur en een nieuw kijkje bij de kleinste hobbykweker van Nederland. Geniet van de plaatjes.

Elmo

(advertenties)