(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na een heerlijke sessie met zijn paars gekleurde Bue Shine lukte het even niet meer, maar vanmorgen ging het des te beter. Het schrijven van zijn wekelijkse update over de negen Amnesia Haze planten, die zijn kleine kweektent in deze vierde bloeiweek lekker vullen. Elmo, kom d’r maar in!

De tent is vol, tijd voor toppen!

Goedendag beste kweekvrienden, het is weer tijd om jullie een kijkje te geven in mijn kleine gedoogde kweektentje. Ik heb de HPS lamp voor de foto’s weer even vervangen voor mijn metaal halide lamp. Het is de vierde week sinds ik de planten op een 12-uurs lichtregime heb gezet om de bloei in te luiden.

Zoals jullie kunnen zien is mijn kweektentje, die overigens een oppervlakte heeft van 60 x 60 centimeter, na de groeispurt van de afgelopen weken flink vol gegroeid. En dat komt goed uit, want de groei is nu ondertussen wel uit de planten. De topjes, die eerder nog enkel maar wat haartjes waren, beginnen zich nu mooi af te tekenen en vormen zich al tot kleine knikkertjes van topjes. Er zitten er lekker veel in de tent dus dat voorspelt een mooie oogst voor deze ronde!

Druk, druk, druk

Ik moet jullie bekennen dat ik de dames deze week een klein beetje verwaarloosd heb. Ik heb het druk gehad waardoor ik weinig tijd had om ze te verzorgen en ze wat te weinig water en geen voeding heb gegeven. De planten hebben me er meteen voor afgestraft en laten onderin wat gele bladeren zien. Dit illustreert perfect dat ook een hobbykweek de nodige aandacht vraagt en dat wietplanten niet helemaal vanzelf groeien.

De beste kweekresultaten haal je wanneer je de planten dagelijks aandacht geeft. Al spendeer je iedere dag maar een kwartiertje tijd in je kweektent. Dan merk je namelijk meteen op wanneer ze water en voeding nodig hebben, of wanneer ze last hebben van een tekort of een overschot of bijvoorbeeld schimmel of beestjes en kun je snel en adequaat ingrijpen. Afijn, ik zal mijn planten de komende week weer extra veel liefde en aandacht geven en wat bijvoeden. Dan zullen de bladeren wel weer wat mooier groen kleuren.

Volgende week hopelijk dus groenere Amnesia Haze planten met dikkere toppen als het goed is 😉 Geniet van de plaatjes!

Elmo

(advertenties)