(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Uit zijn persoonlijke collectie met wietsoorten koos onze Elmo voor deze ronde een mooie Amnesia Haze. Hij nam er negen stekjes van om onder zijn 150 Watt HPS lamp af te bloeien in mini-sea-of-green-stijl. Deze negen planten staan ondertussen 3 weken op een 12-uurs lichtregime en de toppen beginnen zich goed te vormen. Elmo laat zien hoe leuk hobbykweken kan zijn!

Amnesia Haze, bloeiend onder de binnenzon

Hoi cannabisliefhebbers en liefhebsters, neem een kijkje in mijn gedoogde hobbytentje, er staan negen kleine Amnesia Haze planten te bloeien. De planten zijn weer een weekje verder in hun bloeicyclus. Het is bloeiweek nummer 3 om precies te zijn, en je ziet dat de tent van slechts 60 bij 60 centimeter al lekker vol begint te raken. Ondanks het geringe formaat van de dames. De groei is er nog niet helemaal uit, maar aangezien de bloei nu echt goed op gang is, kan dat niet heel lang meer duren.

Vorige week heb ik jullie laten zien hoe de eerste vrouwelijke bloemen tevoorschijn kwamen, en dat ze lekker aan het groeien waren. Dat proces hebben ze onverminderd voortgezet en deze week zijn de bloeihaartjes veranderd in de eerste echte trosjes wiet. Nog lang niet van het gewenste formaat en nog zonder harskristallen, maar de toppen beginnen zich al goed af te tekenen. Ik schreef ook over twee dames die qua groei een beetje achterbleven bij de rest. Om toch een egaal bladerdek te krijgen waarbij alle toppen zich op gelijke hoogte bevinden, heb ik de twee achterblijvers opgehoogd door ze op houten blokjes te zetten. Zo komen ze niet in de schaduw van hun grotere zussen te staan en krijgt iedere plant evenveel licht. Gelukkig trekken de twee kleintjes nu snel bij, dus wellicht kunnen de blokjes er komende week wel weer onder vandaan.

Hoewel ik maar klein kweek, met slechts 150 Watt aan licht, probeer ik dat wel zo efficiënt mogelijk te doen

HPS vs. Metaal Halide

Hoewel ik maar klein kweek, met slechts 150 Watt aan licht, probeer ik dat wel zo efficiënt mogelijk te doen. De negen plantjes en de stekken zijn daar een voorbeeld van, maar ook de lampen die ik gebruik. Voor de groeifase heb ik een metaal halide lamp gebruikt. Deze geeft een koeler gekleurd licht dat beter is voor groeiende planten. De HPS lamp geeft een roder licht en is beter voor de bloeifase. Daarom schijnt de HPS nu ook boven de planten, ze staan immers in bloei. Alleen voor de foto’s verwissel ik een keer per week de HPS lamp om voor de metaal halide. Voordat de lamp ’s ochtends aan gaat verwissel ik hem zodat de planten er geen hinder van ondervinden.

12112631_820523384713183_1839401302_o

Met het wittere licht van de metaal halide worden de foto’s veel mooier. Ik laat de metaal halide dan wel een hele dag schijnen, de rest van de week brandt de HPS lamp. Wanneer je dit ook wel wat lijkt, zorg er dan voor dat je voorschakelapparaat geschikt is voor zowel je HPS als je metaal halide bulb. Gespecialiseerde tuinwinkels weten welke voorschakelapparaten en bulbs bij elkaar passen en kunnen je een veilig advies geven. Laten we hopen dat dit soort winkels altijd blijven bestaan want zonder professioneel advies en de juiste apparatuur kan er van alles misgaan, en dan heb ik het niet alleen over de planten!

In het witte licht van de metaal halide kan ik de planten zelf ook veel beter inspecteren en …dieven. Dieven is het weghalen van kleine takjes en topjes onderaan de plant, zodat alle energie naar de hoofdtoppen gaat. De kleine topjes zullen toch nooit echt goed ontwikkelen en leveren je alleen maar knipwerk op. Deze derde week van de bloei is er een goed moment voor omdat je nu goed kunt inschatten welke topjes wel en welke geen potentie hebben om groot te worden. Je moet het een beetje kunnen inschatten want het is niet slechts een kwestie van alles onder een bepaalde hoogte maar wegsnoeien. Je leert het vanzelf naarmate je meer ervaring krijgt. Hier laat ik het voor deze week bij, geniet van de foto’s en tot volgende week!

Elmo

(advertentie)