(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Amnesia’s waren Elmo zo goed bevallen dat hij er negen mooie stekken van heeft genomen en er een tentje vol mee heeft gezet. De kweek blijft op deze manier klein van formaat, de lamp is immers maar 150 Watt, maar de opbrengst zal wel flink toenemen. 

Hallo cannabisliefhebbers en kweekvrienden, ik heb de Amnesen deze week op 12 uur gezet zodat de bloei kan beginnen. Met 12 uur bedoel ik uiteraard het aantal lichturen per dag, want wanneer wietplanten 14 uur of minder licht per dag krijgen gaan ze vanzelf bloeien. De meeste RollingStoned lezers zullen dat wel weten, maar het kan nooit kwaad om het even uit te leggen. Bloeien doen we dus op 12 uur licht en 12 uur donker, en dat een week of 9 lang totdat er mooie grote toppen aan de planten zitten!

Maar goed, dit is dus een update van de eerste week op 12 uur, we rekenen de eerste week van de bloei, ook al is die bloei nog niet te zien. De planten zullen eerst nog een week of twee flink groeien voordat je de eerste bloeiverschijnselen ziet. Het was best een druk weekje in de tent moet ik zeggen. Ik heb zoals jullie weten de afgelopen kweekrondes wat problemen gehad met Spint, nare kleine spinnetjes die webben spannen rond wiettoppen. Spint is lastig om helemaal weg te krijgen, hun eitjes overleven de maatregelen vaak waardoor de naarlingen later weer op kunnen duiken.

Ik was dan ook ontzettend blij dat ik via via, roofwantsen heb kunnen krijgen. Professionele roofdieren uit de reguliere tuinbouw die gek zijn op spint. Ik heb ze deze week uitgezet en ze hebben hun werk goed gedaan want alle spint lijkt verdwenen te zijn! Om de spint overal uit te roeien heb ik de roofwantsen ook bij mijn groeihokje uitgezet. Ik ben zelf ook maar weer eens in de tent gaan zitten om de plantjes goed te checken. Maar kon geen enkele spint meer ontdekken.

tent vol amnesia

Afgezien van wat wortelstimulator hebben de planten tot nog toe geen voeding gehad. Volgende week ga ik daar wel mee beginnen, ze zullen dan een halve dosis groei en bloeivoeding krijgen. Je kunt namelijk al zien dat de groeispurt die altijd vooraf gaat aan de bloei, is begonnen. Allen nieuwe vertakkingen zien er mooi en fris groen uit, blij mee! Geniet van de plaatjes en tot volgende week.

Elmo

(advertenties)