(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij onze vriend Elmo valt nog eens wat te oogsten! Oké, de BlueShine planten moesten door de Spint vervroegd geknipt worden, maar nu die droog en wel gecured worden hangt de tent alweer vol met autoflowers van buiten. En ondertussen zijn ook de Amnesia’s bijna oogstrijp, die Elmo zit er warmpjes bij deze winter…

Hallo kweekvrienden, lieve lezers

Het is waar, ik heb jullie eigenlijk pas net twee weken geleden laten kennismaken met deze Amnesia dames en nu al gaan ze bijna naar de kapper toe. Ik vond het ook een beetje sneu toen bleek dat de BlueShine de volle bloeiperiode niet zou gaan halen. Ik dacht: ik moet tenminste iets van oogstrijpe planten laten zien deze ronde. En dat zijn mijn Amnesia planten op het moment zeker, kan ik jullie vertellen.

Vorige week vertelde ik jullie ook dat tenminste twee van de akelige beestjes (lees: spint mijten) de oversteek van het BlueShine tentje naar het Amnesia tentje hadden gemaakt. Uiteraard heb ik deze twee exemplaren met blad en al verwijdert, maar ik ben toen ook preventief met een zelfgemaakt bestrijdingsmiddel op basis van Habanero pepers gaan spuiten. Eigenlijk moet je met dit middel blijven spuiten maar ik ben er na een behandeling mee gestopt omdat de planten eigenlijk al zo ver zijn dat ik ze onmiddellijk zou kunnen oogsten als dat zou moeten.

11911624_804960322936156_697105574_n

11950925_804965729602282_1138012377_n

Als alles echter goed gaat wil ik de planten tot bijna 10 weken laten staan. Op dit moment staan ze 61 dagen te bloeien dus dat betekent dat ze nog slechts 1 weekje zullen staan voor ik de schaar ter hand neem om ze te oogsten. Dat zal me trouwens wel een flinke geur gaan afgeven want deze planten zijn zeer sterk, want de geur is nu al fenomenaal!

11950828_804960279602827_1212321763_n

Verder ben ik me natuurlijk ook nog aan het voorbereiden op toekomstige kweekjes. Er staan al weer een aantal mooie Amnesia stekjes klaar om de plek van deze vijf dames in te nemen over een weekje. Al zal ik de boel in de tent eerst wel een keer grondig schoonmaken om te voorkomen dat de Spint de weg ernaartoe nog eens vindt. Tot volgende week, waarschijnlijk dan met oogstfoto’s.

Elmo

(advertenties)