(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Elmo’s kweektentjes is het zeker niet saai te noemen. Heeft hij vorige week nog vroegtijdig een BlueShine oogst moeten binnenhalen vanwege Spint, is hij nu alweer aan het afbloeien. En niet de minste soort: Amnesia Haze.

Hallo wietvrienden en vriendinnen, hier is ik weer Elmo. En ik heb een verse update voor jullie vanuit mijn gedoogde kweektentje. Zoals jullie weten heb ik mijn BlueShime geoogst omdat ik het niet meer aan kon zien. De Spint was niet helemaal weg te krijgen en de planten stonden er niet erg mooi meer blij door het stofzuigen van de nare beestjes. Hier nog eens een foto van een deel van de oogst, voor wie mijn update vorige week gemist heeft.

featured

Ik ben daarom overgeschakeld naar mijn andere tentje waar vijf mooie Amnesia Haze planten staan te bloeien. Ze staan nu in bloeiweek nummer 7 en de planten zijn een en al top. Vijf mooie gedrongen plantjes onder een 150 Watt HPS lampje. Maar tot mijn grote schrik ontdekte ik ook hier twee zwarte stipjes. Jawel, de Spint heeft ook deze ruimte ontdekt 🙁

De kweektent in het licht van de metaal halide (links) en HPS (rechts…)

Gelukkig waren het maar twee beestjes, maar zoals jullie misschien weten is Spint lastig uit te roeien. Ik heb dan ook iedere dag mijn planten goed gecontroleerd waardoor ik er snel bij was. De planten moeten zeker nog wel 2 weken staan, dus ik moest iets doen…

11949830_802377076527814_480511173_n

Nauwelijks zichtbaar maar dit blaadje met Spint heb ik voor de zekerheid maar helemaal verwijderd

Gelukkig zag ik op RollingStoned juist een artikel over de bestrijding van Spint met de zeer scherpe Habanero pepers. En laat ik nou net een paar van die pepers hebben liggen! Met deze pepers kun je een organisch bestrijdingsmiddel maken die de planten en de wiet niet aantast. Je moet ze dus wel dagelijks ermee behandelen, wil je de Spint volledig weg krijgen. Ik peper mijn dames nu dus elke dag even in 😉

11938099_802330616532460_534173099_n

Verder gaat het gelukkig heel goed met de planten. Ze staan er mooi bij en ik ben overgestapt op schoon kraanwater voor het spoelen. Oei oei oei, wat stinken deze planten! Zo valt het nog mee, maar zodra je ze aanraakt… Geniet van de plaatjes, en tot volgende week!

Elmo

(advertenties)