(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als Founding Father van een cannabiswebsite raak je op zijn zachtst gezegd nogal snel verwikkeld in gesprekken over blowen. Een simpel antwoord op de vraag, ‘wat doe je voor werk?’ is soms al genoeg om opmerkingen over mensen die de hele dag blowen of die er zogenaamd verslaafd aan zijn te moeten verdedigen. 

Kijk, natuurlijk bestaat het stereotype blower die de hele dag blowt en niets van zijn leven maakt. Je komt ze zeker tegen, en helaas geven ze cannabis een slechte naam. Ik geef dit onmiddellijk toe, maar zeg er dan wel bij dat cannabis niet de reden is waarom het stereotype blower zo onverantwoordelijk met zijn of haar cannabisgebruik omgaat. Net zoals alcohol er niet de schuld van is dat iemand een alcoholist wordt. Als dat zo zou zijn dan was zo’n beetje iedereen in de westerse wereld wel een alcoholist. Maar goed, jammer genoeg wordt er ook met cannabis onverantwoordelijk omgegaan.

Daarom zijn hier 10 tips om als een bewuste en verantwoordelijke blower door het leven te gaan en wiet een betere naam te geven.

1. Blow met mate

Het is belachelijk om te denken dat je de hele dag moet blowen, of zo snel mogelijk de meest sterke wiet naar binnen moet werken. Je drinkt toch ook niet de hele dag bier of wijn, dus waarom zou je wel de hele dag apestoned willen zijn? Tuurlijk, er zijn momenten wanneer knetterstoned zijn leuk is, maar zorg ervoor dat die momenten schaars zijn. Geniet van cannabis, maar wacht bijvoorbeeld eens tot het weekend of een mooie avond met blowen.

stoners22. Wees sociaal

Cannabis is bij uitstek een sociaal genotsmiddel, dus blow niet alleen met mate, maar vooral ook met je maten! Rook samen en maak gebruik van de verbeeldingskracht die de cannabis je geeft om heerlijk af te dwalen in diepzinnige gesprekken. Je zult merken dat je een veel lekkerder gevoel van je wietje krijgt als je niet als een zoutzak op de bank ligt.

3. Verdamp of rook puur

Het zware, lome gevoel waar niet-blowers vaak over spreken wordt meestal niet eens door de wiet zelf, maar door de tabak in joints veroorzaakt. Wie puur rookt of zijn wiet verdampt is niet alleen veel gezonder bezig, maar krijgt ook een veel actiever effect. En dat maakt het sociaal zijn ook weer een stuk makkelijker. Bovendien voorkomt het dat je de hele dag gaat blowen omdat je er een tabaksverslaving op de koop bij krijgt (tabak is verreweg het meest verslavende middel ooit).

puur

4. Word een connaisseur

Nu je toch met mate blowt, kun je jezelf wel veroorloven om ook eens voor de wat exclusievere sativa’s te gaan in plaats van alleen maar Power Plant of White Widow te roken. Kies een lekkere exclusieve soort bij een goede coffeeshop en laat je meevoeren in de wereld van de terpenen (smaakstoffen). Verzamel verschillende soortjes, proef het verschil, en merk op dat deze soorten vaak nog een actievere high geven ook.

5. Deel

Houd je wiet niet allemaal voor jezelf maar paas die joint toch door! Voel je ook vooral niet verplicht om een hele joint delenzelf weg te paffen maar geef hem gewoon aan een ander. Zit er even niemand naast je dan leg je hem gewoon even weg voor een later moment. Het delen stimuleert je om een sociale blower te zijn en let maar op, je krijgt ook nog eens wat terug!

6. Rook ook hasj of CBD-wiet

Wanneer je het gevoel hebt dat alle wiet je zwaar en moe maakt dan rook je misschien het verkeerde spul. CBD is een van de werkzame stoffen die van nature in wiet hoort te zitten, maar er vaak volledig uitgekweekt is. Probeer eens een stukje buitenlandse hasj in een pijpje of vraag in de coffeeshop naar een wietsoort met een hoog CBD-gehalte. De kans is groot dat ze het niet hebben, maar misschien komt daar door jouw vraag wel verandering in.

7. Drink niet

Combineer blowen niet met alcohol. De twee middelen hebben niet altijd een goed effect op elkaar en stronken door de straten waggelen is niet wat je wilt als verantwoordelijke blower. Alcohol vervaagd trouwens ook nog eens je grenzen zodat je weer meer gaat blowen en vice versa. Hou het bij cannabis en bewaar dat drankje voor een later moment.

m&m munchies8. Eet!

Van blowen krijg je honger, dus eet! Haal lekkere dingen in huis voor je vreetkick of bestel wat te eten in de coffeeshop. Verse sapjes en zoete snacks doen het altijd goed. Je voelt je meteen ook weer een stuk frisser met een goed gevulde maag.

9. Ga stoned sporten

Cannabis hoef je niet per se zittend op een stoel te gebruiken. Wie heeft dat ook eigenlijk ooit bedacht? Stoned sporten is superleuk en maakt dat je er helemaal in opgaat. Zo combineer je het nuttige met het aangename en voor je het weet heb je er een paar uur sporten op zitten.

10. Geniet en wees trots!

Last but not least, geniet van je high! Wees er trots op dat je bewust liever blowt dan drinkt en ga je zeker niet schamen dat je high of stoned bent. Als je trots bent hoef je niet in je schulp te kruipen en paranoïde gevoelens zullen door je trots uitblijven. Mocht iemand vragen of je ‘soms’ hebt geblowd, zeg dan volmondig ja! Als ze er een probleem mee hebben dan is dat in ieder geval niet jouw probleem toch?

Mevrouw Hewitson showt haar magnifieke illegale plant, net voordat die wreed vermoord gaat worden door de politie...

 

 

(advertentie)