(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wat eigenlijk bloeiweek nummer 7 zou moeten zijn voor Elmo’s BlueShine planten, pakte door de aanwezigheid van Spint even anders uit. Elmo kon het niet langer aanzien en besloot zijn paarse toppen niet verder door de beestjes te laten aantasten en zette er daarom zelf de schaar in.

Hallo kweekvrienden en vriendinnen, helaas bleek het wegzuigen van de spint met de stofzuiger niet afdoende. Ik heb daarom besloten mijn BlueShine planten maar vast te oogsten. Jammer, want de toppen hadden eigenlijk nog flink door moeten groeien. De planten hebben 52 dagen bloei gehad toen ik ze oogstte, de boel hangt nu te drogen, ik zal er zo’n 70 gram droge wiet aan over houden…

11911913_799097926855729_229843612_n

Hoewel de wiet er mooi paars uitziet, wil ik dit spintkweekje liever zo snel mogelijk achter me laten. Wel zal ik over een tijdje nog eens wat van de planten in de bloeitent zetten want de soort is geweldig. Alleen dan moeten er geen vervelende beesten in zitten!

Amnesia Haze

De tent wordt volledig ontsmet voor er weer wat nieuws in gaat. Ondertussen zal ik jullie natuurlijk wel blijven updaten, en wel met een hobbykweekje dat al een tijdje loopt: 5 Amnesia Haze dames onder 150 Watt HPS. Deze planten staan al een week of zes te bloeien en hoeven nog maar een week of drie voor ze ook klaar zijn voor de oogst.

11924691_799242700174585_1359912625_o

Een tijdje terug kon ik via via, een paar Amnesia Haze stekken bemachtigen. Ik kweek al jaren uit zaadjes, maar Amnesia Haze genetica krijgen, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Ik kreeg drie stekjes; 2 mooie en 1 lelijke. De lelijke heb ik gelijk weggedaan, dus ging ik door met de twee overgebleven plantjes.

Een van de twee plantjes was duidelijk wat minder qua groei en uiterlijk. Die heb ik daarom in de bloei gezet in het afgelopen BlueShine kweekje. Aan de andere dame hield ik een moederplant over. Daarvan heb ik weer een aantal stekken gemaakt waarvan ik de 5 mooiste overgehouden heb. Die staan nu al een week of zes in bloei onder een 150 watt HPS lampje… 150 Watt maar, ja!

Ik heb er ook een witte metaal halide lamp bij die ik er ook weleens in doe, dat is voor de planten geen probleem.  Kwekers in Amerika gebruiken binnen ook soms een combinatie van metal halide en HPS voor een breder lichtspectrum. Hmmm BlueShine in m’n jointje …ik dwaal af, waar was ik…?

Amnesia Haze dus. Het zijn korte plantjes geworden met mooie dikke toppen al zeg ik het zelf. De afgelopen 5 dagen hebben ze geen water gehad om de worteltjes eens goed te laten werken. Ik heb ze pas weer 500 ml water met de bloeivoeding Bloombastic van Atami gegeven en voor jullie de foto’s van het begin van de kweek even opgezocht. Om je een idee te geven van de groeifase van de vijf dames. Zo, dat was een heel verhaal! Maar ja, wat wil je als je met een spint-dilemma komt te zitten..? Geniet van de plaatjes en tot volgende week!

11900665_799242970174558_1651169146_o

Elmo

(advertentie)