(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Tegen de teisterende Spint-invasie in zijn kleine kweektentje, gebruikte onze vriend Elmo afgelopen week een leger van 500 Roofmijten maar dat bleek helaas niet afdoende. Daarop nam Elmo het heft in eigen hand en ging de naarlingen zelf te lijf… Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. Maar altijd zonder pesticiden, dat wel.

Vorige week hebben jullie kunnen lezen hoe m’n tentje en de planten daarin te maken kregen met een heuse Spint-invasie! Ik had zelfs al wat Spintwebben rechts achterin de tent. Daarom heb ik dus direct 500 Roofmijten besteld en er daarvan zo’n 300 uitgezet. Dat hielp niet erg eerlijk gezegd, de luchtvochtigheid en de warmte vertragen de roofmijt in hun werk (lees eieren leggen en spint eten).

En toen heb ik dus een rigoureuze beslissing genomen en de Stofzuiger erbij gepakt. Als ze niet op een natuurlijke manier dood willen, dan zuig ik die krengen wel op dacht ik. Zo gezegd, zo gedaan. Stofzuiger op de laagste stand gezet en elke plant van top tot pot, elk takje, ieder topje en elke blaadje even zachtjes opzuigen… Op deze manier zuig je zo goed als alle spint op. Inmiddels ziet het er daardoor niet meer uit in de tent. De blaadjes vinden het uiteraard niet fijn om opgezogen te worden en de meesten scheuren dan ook. Maar ik ben wel verlost van de ergste nachtmerrie die een hobbykweker kan hebben.

top

Evengoed ben ik aan de andere kant wel erg blij met hoe de topjes zich ondanks het ongedierte en de stofzuiger behandelingen gevormd hebben. Ze zwellen ondanks de spint namelijk heel goed aan en worden dagelijks groter en krijgen een prachtige paarse look. Ook de geur is weer niet te versmaden zo lekker!

11874385_796490190449836_197930338_o

Ik was van plan om deze BlueShine plantjes 10 weken bloei te geven, maar nu met de spint invasie zie ik ze de 10 weken misschien niet eens halen, eerder acht of negen. Maar goed, ik ga gewoon door met de overgebleven spint killen. Tot volgende week!

Elmo

(advertentie)