(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het leek wel Elmo’s kortste kweekronde ooit, maar dat kwam natuurlijk omdat we halverwege de bloeiperiode instapten, nadat de BlueShine planten door Spint vervroegd met pensioen moesten (lees: geoogst werden). Nu zijn ook de Amnesia’s omgehaald, en dat levert weer mooie plaatjes op van een heerlijke oogst.

Hallo cannabisvrienden, in mijn laatste update hebben jullie al kunnen zien dat de vijf Amnesia’s eigenlijk al zo goed als klaar waren voor de oogst. Daarom heb ik mijn kleine zakmicroscoop er maar even bij gepakt en de status van de vele trichomen van dichtbij bekeken. Ik heb er twee foto’s van geprobeerd te maken, maar het is lastig te fotograferen. Hoe dan ook, ik zag dat er al heel wat kopjes amberkleurig waren geworden, de wiet was oogstrijp.

Behalve via de microscoop, kun je ook aan de toppen zelf goed zien dat ze inmiddels rijp genoeg waren. Ze zaten namelijk ook flink onder de puisten, de uitstulpingen op de toppen die ook wel foxtails worden genoemd. Hoewel sommige wietsoorten dit sneller laten zien dan anderen, is het een teken dat de wiet rijp is. Het is in feite een tweede (internode) bloei en een laatste poging van de plant om maar bevrucht te worden. Wietplanten hebben daar zo hun methodes voor en foxtails aanmaken is er een van. Het kan ook wel gebeuren dat een wietplant aan het einde van haar bloeifase wat mannelijke stampers met stuifmeel laat zien. Ook dit is een laatste poging om zich voort te planten. Allemaal tekens dus dat het einde nabij is voor de plant.

11986209_807172859381569_505806669_o

Ik heb uiteraard meteen de schaar ter hand genomen en de planten een voor een onder aan de stam afgeknipt. Het waren kleine plantjes dus ik had er niet al teveel knipwerk aan, temeer ook omdat er uit de toppen zelf vrijwel geen bladeren staken. Ik heb daarom eerst de grote schutbladeren weggehaald en de dames toen in hun geheel ondersteboven te drogen gehangen. De laatste blaadjes heb ik na het drogen geknipt. Het drogen was trouwens heel snel gebeurd, dat komt ook omdat de planten niet al te groot waren.

Na het drogen heb ik de toppen natuurlijk gewogen om erachter te komen wat het droge gewicht was. Precies 62 gram heerlijke Amnesia Haze! Helemaal niet gek voor deze vijf compacte dames onder de 150 Watt HPS lamp. De planten hebben in totaal 9,5 weken gebloeid. Ik heb voorlopig weer wat lekkers te roken, maar niet voordat de toppen ook goed gecured zijn. Dat duurt wel iets langer dan het drogen, in ieder geval twee weken. Ik kan niet wachten tot het zover is, gelukkig heb ik de BlueShine nog… Tot volgende week.

Elmo

(advertenties)