(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel de zomer officieel pas 21 juni begint hebben zo’n beetje alle cannabisliefhebbers de bloemetjes al buiten gezet. En dat betekent werk aan de winkel voor onze Lieve Muna. Want ja, het zal toch niet zo zijn dat de wietplanten van Henk en Ron nú al in bloei staan?

Het verschil tussen de allereerste bloeiharen en de eerste sprietjes van een nieuw setje bladeren is niet altijd even duidelijk. Ik heb mijn eigen moeder al vaker dan eens moeten teleurstellen toen ze een piepjonge nieuwe node voor een beginnend topje aanzag. Toch komt het voor hoor, bloeiende wietplanten aan het begin van juni. Vraag dat maar aan Ron!

 

Naam
Henk
Onderwerp
Hobbyplant
Bericht
Hallo Muna, ik ben dit jaar voor het eerst begonnen een buiten plantje neer te zetten. En na wat tegenslagen met binnen voorgroeien (een aantal x tegen de lamp gegroeid) heb ik hem nu buiten gezet in de hoop dat ze nog een mooi leventje krijgt. Alleen heb ik een vraagje: zijn dit beginnende bloeisymptomen? En het valt me op dat de ene kant heel wit is qua kleur. Het takje staat er even bij tegen de wind zodat die niet omver word geblazen. Mvg henk
Bijlagen

Naam
Ron
Onderwerp
Zaailingen met bloeihaartjes
Bericht
Lieve Muna, ik heb Purple Haze zaailingen van 3 – 4 weken, waarin ik bij 50% van de plantjes al kleine witte haartjes zie. Waar ik teel is het volop zomer (30+ Celsius). Ze hebben volop zon van 7.30 uur tot 14.00 uur en dan staan ze in de schaduw van de bomen. Ik heb ze in zeer goede potgrond staan en gisteren een beetje bloedmeel gegeven. Moet ik me zorgen maken of niet? Alvast heel erg bedankt voor je antwoord, Ron
Bijlagen

 

Bloeien deze wietplanten al?

Nou, veel kwekers zullen dat antwoord bij het zien van de foto’s hierboven wel weten. Maar ik moet eerlijk zijn, ik heb de foto’s een beetje ingezoomd om het wat duidelijker te maken. Even voor de goede orde: de hobbyplant van Henk bloeit NIET en de plant van Ron bloeit WEL. Toch is het in het echt niet altijd even duidelijk, een close-up maken van de groeipunt kan dan helpen.

Het is me zelf ook wel eens overkomen dat ik te diep in het groeipuntje van een wietplant had gekeken, en dacht dat er bloeiharen te zien waren. Vooral als het groeipuntje dan ook nog een beetje wittig is zoals op de foto van Henk, kan het lastig zijn om bloeiharen van een groeipuntje te onderscheiden. Het witte wat je op de foto ziet is echter gewoon de lichte onderkant van een nieuw te ontwikkelen wietblaadje.

De wietplant van Ron staat echter wel duidelijk in bloei. Ook hier heb ik wat verder ingezoomd op de foto, zodat je het duidelijk kunt zien. Echte bloeiharen zijn wit, en groeien vanuit een zaadzakje dat een calyx genoemd wordt. Verder kun je de bloeiharen ook vinden in de oksels van de zijtakken van een wietplant.

-xxx- Muna

(advertenties)