(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Waarschijnlijk herinner je je nog wel de CNNBS Autoflower kweektest van afgelopen zomer, of misschien heb je zelfs wel meegedaan. Zo’n 50 lezers kweekten 5 onbekende autoflowers om te testen welke het beste in de smaak viel. Dat werd onder andere Auto Camelberry; een heerlijke hazy autoflower met een zoete kruidige smaak.

In tegenstelling tot eerdere zoektochten naar de beste CNNBS Indica en de beste CNNBS Sativa, heeft de autoflower kweektest maar liefst twee winnaars opgeleverd. De eerste daarvan is Auto Camelberry, oftewel CNNBS Autoflower #2: een snel groeiende autoflower met een duidelijke Haze-invloed en bijbehorende kruidige smaak.

Auto Camelberry

Om de vijf verschillende CNNBS autoflowers te selecteren vroegen we partner Seed Stockers om autoflowers te selecteren die garant zouden staan voor een goede opbrengst. Dat is met Auto Camelberry goed gelukt. Auto Camelberry heeft namelijk een duidelijke sativa invloed, en groeit daardoor ook lekker snel. Haar internodes zijn redelijk lang, waardoor je van Auto Camelberry een goede opbrengst kunt verwachten. Gemiddeld worden de planten tussen 80 en 120 centimeter, afhankelijk van de maat van de pot en omstandigheden tijdens de eerste twee maanden.

Dat Auto Camelberry sativa-genen heeft, is duidelijk te zien aan de bladeren en valt te proeven bij het roken. De gekartelde bladeren van hebben mooie slanke bladvingers en de smaak is zoet en kruidig. De kaarsvormige toppen zijn bedekt met een geurende en plakkerige veelheid aan trichomen, en bevatten niet teveel blad waardoor ze redelijk snel te knippen zijn.

De groeifase duurt bij Auto Camelberry ongeveer 5 weken, waarna de eerste bloeiverschijnselen ontstaan. Na in totaal zo’n 11 weken na ontkiemen, is de wiet oogstklaar. De toppen zijn dan lang, compact en bedekt met een zoete, plakkerige laag trichomen. Ze laten een lekkere kruidige geur los bij het aanraken, die doet denken aan een old school Thai, maar dan zonder zaad en takken.

Energieke high

Uiteraard is Auto Camelberry niet als winnende autoflower gekozen vanwege haar kweekgemak en zoete kruidige smaak alleen. Het brein wil ook wat, zullen we maar zeggen. En in het geval van CNNBS’ allereerste eigen autoflower is dat een sociale, energieke high. Tenzij je Camelberry in grote hoeveelheden consumeert, want dan slaat de THC je om de oren met een verdovende bodystone.

  • Soort: sativa dominante autoflower
  • Genotype: niet bekend
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 11 – 12 weken van zaad tot oogst
  • Geur/smaak: zoet, kruidig, hazy
  • Effect: high, energiek, sociaal stoned
  • Zadenbedrijf: CNNBS (i.s.m. Seed Stockers)
(advertentie)