(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De meeste wietsoorten van vandaag de dag zijn vrijwel allemaal indica dominant. Nieuwe strains uit Amerika en/of Canada zijn doorgaans ook zoet en fruitig en dus ook vaak indica’s. Worden er eigenlijk nog wel sativa dominante cannabissoorten gemaakt tegenwoordig? Nou, daar moet je nog best hard naar zoeken, maar dat hebben we alvast voor je gedaan.

Je kunt je afvragen of het een goede trend is, maar afgezien van Haze en Amnesia kruisingen is er maar weinig nieuws onder de sativa-zon te vinden. Veel kwekers kiezen vandaag de dag liever voor indica’s of indica dominante wietzaden met zoete en fruitige smaken. Dat komt enerzijds omdat indica’s sneller klaar zijn en dus wat commerciëler maar het komt waarschijnlijk ook door de commercie zelf.

Kwekers en blowers worden namelijk overal en nergens lekker gemaakt met de meest zoete en fruitige indica aanprijzingen. De ene nieuwe Amerikaanse indica smaakt nog intenser en zoeter dan de andere, en ze zijn allemaal reuze makkelijk te kweken. En ja, wat valt er dan nog te kiezen uit het sativa aanbod? Nou, vooral de bekende Haze en Amnesia kruisingen. Voor wat nieuws moet je behoorlijk zoeken. Dus dat hebben we dan ook maar voor je gedaan. Lijstje coming up!

Creeper

Als je sativa’s zoekt dan begin je je zoektocht natuurlijk bij de Super Sativa Seed Club, waar anders? Maar goed, zelfs daar vind je voornamelijk reguliere sativa-zaden. Vooral bedoeld voor de meer ervaren kwekers dus, die zelf een fenotype kiezen en daar een moederplant van maken. Je moet dus een beetje moeite doen want ook Creeper is een reguliere strain.

Creeper is een pure maar wel ‘new school’ sativa die uitgroeit tot een gemiddeld tot hoge wietplant. Het is een nieuwe kruising tussen Secret Super Sativa en Crockett’s Haze. De wiet heeft een THC-percentage dat met de strains van vandaag de dag kan concurreren maar brengt je qua smaak toch weer terug naar vervlogen tijden. Met Creeper word je exceptioneel high, met een gelaagd terpenenprofiel van verschillende sativa’s.

Creeper: new school sativa met veel THC en een gelaagd terpenenprofiel van verschillende sativa’s.

Tangerine Sugar

Zadenbedrijf Sensi Seeds heeft zich lang gericht op het bewaren en verspreiden van (hun) oude genetica, maar maakt tegenwoordig weer veel nieuwe wietsoorten. Met speciale projecten en samenwerkingsverbanden komen daar veel nieuwe Amerikaanse wietsoorten uit voort, waaronder ook de Tangerine Sugar. Een gefeminiseerde sativa dominante hybride.

Tangerine Sugar heeft zo’n 70% sativa genen en is gemaakt met California Indica, Skunk #1 en Sensi Skunk. De wietsoort heeft een bloeifase van zo’n 9 tot 10 weken nodig, maar daar staat een grote opbrengst tegenover. Het effect slaat snel in, maakt vrolijk, creatief en gelukkig en houdt lang aan. De smaak is overwegend citrus en doet denken aan mandarijnen.

Tangerine Sugar: 70% sativa, grote opbrengst en de smaak van mandarijnen.

White Choco Haze

Chocolade is een smaak die je ook vaak hoort bij sativa’s, en de White Choco Haze is dan weer een van de paradepaardjes van Amsterdam Genetics. De soort is niet meer helemaal hagelnieuw te noemen maar wel voor 80% sativa dominant.

White Choco Haze bloeit zo’n 9 weken, en bezorgt je een opgewekte en creatieve high. Het THC gehalte is met 20% behoorlijk hoog en de dominante smaken zijn zoete chocola en meloen.

White Choco Haze: sativa paradepaardje van Amsterdam Genetics die smaakt naar chocola en meloen.

Skywalker Haze

Skywalker Haze is een sativa dominante wietsoort van Dutch Passion, en een kruising tussen Original Skywalker en Amsterdam Amnesia. Ook hier kun je een grote opbrengst verwachten en een krachtig fruitig aroma met tonen van citrus en bessen. Skywalker Haze heeft een hoog THC gehalte.

Wil je Skywalker Haze in je kweektent, reken dan op een bloeifase tussen de 9 en 10 weken, en toppen die met hun frosty uiterlijk stiekem toch best veel op een indica wietsoort lijken. Het effect is zoals dat van de meeste sativa’s: euforisch, energiek en opgewekt.

Skywalker Haze: hoog THC-gehalte, flinke opbrengst, sterk fruitig aroma van citrus en bessen.

Arjan’s Haze 3

Bij de Green House Seed Company houden ze ook wel van een lekkere sativa maar het zijn wel vrijwel allemaal Haze soorten. Een van de nieuwste werd naar de baas van het zadenbedrijf vernoemd en heet dan ook Arjan’s Haze 3. Een wietsoort die voor 80% uit sativa genetica bestaat, en een kruising is tussen Haze en Laos, en slechts 10 weken hoeft te bloeien.

Zoals je mag verwachten is het effect ook hier opwekkend, euforisch en actief maar de smaak is wellicht bijzonderder. Arjan’s derde Haze smaakt namelijk heerlijk naar citroen, bloemen en fruit. Het THC-gehalte is net iets meer dan 20%.

Arjan’s derde Haze: een snelle sativa met 20% THC en een frisse bloemige citrussmaak.

KaliBubba

Het was eigenlijk niet eens de bedoeling dat KaliBubba op de markt zou komen, want de kruising tussen Kali Mist en Bubble Gum was alleen voor promotiedoeleinden gemaakt. De respons die Serious Seeds op de sativa dominante zaden kreeg was echter zo positief dat je de soort tegenwoordig toch op de website van het zadenbedrijf kunt vinden, zij het alleen in reguliere vorm.

KaliBubble laat haar sativa kant zien met een behoorlijk formaat en een grote opbrengst. De bloeifase duurt zo’n 9 weken en het THC percentage is hoog. Helaas worden de smaken of terpenen van KaliBubba niet beschreven.

KaliBubba: reguliere sativa dominante kruising tussen de klassiekers Kali Mist en Bubble Gum.

Laughing Buddha

Zijn er ook sativa cupwinnaars dan, in dit lijstje? Jazeker, de gefeminiseerde Laughing Buddha van Barney’s Farm. Deze kruising is gemaakt op basis van een pure Thai Sativa en een Jamaicaanse hybride, en is zelf bijna helemaal sativa. Ook hier een lange bloeifase van 10 tot 11 weken en een grote opbrengst tot gevolg. De soort brengt zelfs zoveel op dat de toppen in de laatste weken goed ondersteund moeten worden.

Laughing Buddha geeft je een energieke sativa high waar je best een lachende buddha van zou kunnen worden. De smaak doet je denken exotisch en zoet fruit.

Laughing Buddha: pure Thai sativa x Jamaicaanse hybride met de smaak van exotisch fruit.

Mack & Crack

Als je van THC houdt dan zit je met sativa’s sowieso al goed, maar Mack & Crack maakt het met 30% helemaal bont! Volgens SeedStockers is deze gefeminiseerde sativa dan ook een van hun sterkste strains ooit. Mack & Crack is verder een van de weinige nieuwe sativa’s die uit Amerika komt overwaaien, althans de Mac 1 aka The MAC, welke eigenlijk een hybride wietsoort is.

Mack & Crack is een wietsoort voor THC-liefhebbers. Het effect is dan ook zeer activerend en speedy. De smaak van Mack & Crack is zoet en citrusachtig en doet je ook denken aan een Cookies Kush met rijke Skunky ondertonen.

Mack & Crack: met 30% THC veruit de sterkste sativa uit deze lijst.

Mimosa

Last but not least kunnen we je Mimosa tippen. Een nieuwe en uit the states overgewaaide sativa dominante hybride van Royal Queen Seeds. Mimosa is een indrukwekkende wietplant om te zien, en bestaat voor zo’n 70% uit sativa genetica. Het is een kruising tussen Clementine en Purple Punch en de bloeitijd is 9 tot 10 weken.

Mimosa is een gefeminiseerde wietsoort met een 22% sterk THC-gehalte. Ze maakt je creatief en vrolijk en doet dat volgens de hofleverancier met een verfrissende, weelderige smaakexplosie van citrusvruchten aangevuld met vleugjes aarde 😉

Mimosa: nieuwe sativa met 22% THC en een lekkere frisse citrussmaak.

(advertentie)