(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat Spanje het nieuwe Nederland is hoeven we jullie niet meer uit te leggen. Het land was al het handelscentrum van Marokkaanse hasj, maar er wordt ook op grote schaal wiet geteeld, al dan niet voor de Europese export. Maar zó grootschalig als deze 6 Albanezen het met 16.000 buitenwiet-planten (!) doen in een afgelegen bos in de provincie Aragón… nee, dat hebben we nog niet zo vaak gezien eerlijk gezegd.

Heel erg diep verstopt in het dennenbos

Vorige donderdag nog berichtte CNNBS over een idioot grote buitenwiet-plantage in de bossen in Noord-Californië. Daar kweekten 2 Mexicanen 8.656 wietplanten. Heel veel, maar toch ‘slechts’ de helft van wat 6 Albanezen presteerden in het noordoosten van Spanje. Daar stokte de politieteller in het bos pas na 16.000 wietplanten namelijk!

Om überhaupt bij het wietbos te komen, moest je al van goede huize komen trouwens. De twee plantages waren namelijk diep gelegen in de dennenbossen nabij Agüero en Murillo de Gállego, in de provincie Aragón. Om er te (kunnen) komen moest je eerst een half uur rijden in een 4 wiel aangedreven voertuig en daarna nog eens 30 minuten te voet over moeilijk begaanbare paadjes…

Sigaretten jatten breekt de wiet-Albanezen op

Dat wij, jullie en vooral de Spaanse politie toch weet hebben van de XXL-buitenwietkwekerij ligt aan de criminele inborst van de Albanezen, we kunnen het echt niet anders formuleren. Zeven maanden geleden startte de Spaanse politie een onderzoek naar een serie overvallen in de regio. Een Albanese bende had zich gespecialiseerd in het inbreken in cafés en benzinestations, om van daaruit de complete (!) sigarettenautomaten als buit weer mee naar buiten te nemen.

Daardoor liepen de Albanezen in het snotje van de popo, die al snel uitvogelde dat de heren zich ook met de teelt van wiet op gigantische schaal bezighielden. “De bende had de dennenbomen op grote delen van de plantage gekapt om zo de ruimte voor de groeiende wiet te maximaliseren”, stelt de politie in een statement. “Ze hadden ook geulen uitgegraven om water in op te slaan, wat vervolgens aan de planten werd gegeven door gebruik te maken van pompen, slangen en generatoren.”

Ze hadden er zelfs kampen opgezet, zodat ze de 16k planten constant in de gaten konden houden.

24/7 bewaking vanuit kampen bij wietplantages

De politie is duidelijk onder de indruk van de professionaliteit en omvang van het enorme guerrillaproject in hun bossen. “Om de plantages dag en nacht te kunnen bewaken, had de bende kampen opgezet die alles hadden wat nodig is voor een langdurig verblijf. Inclusief een grote voorraad niet-bederfelijk voedsel en zelfs een grote steenoven.” Het onderzoek werd bemoeilijkt vanwege die permanente bewaking, aldus de politie, die ook nog de perfecte kennis van het bos van de telers roemt.

Toch trekken de Albanezen uiteindelijk aan het kortste eind, als de politie de plantages in september overvalt. Zes Albanezen worden in de boeien geslagen, de 16.000 wietplanten met een gewicht van 3,5 ton worden door 70 (!) politieagenten versleept door het bos naar de dichtstbijzijnde plek waar een 4×4 kan komen…

(advertenties)