(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Liberty Haze blijkt een eigenwijze wietsoort te zijn. Sommige toppen groeien naast de lamp en anderen buigen door hun eigen gewicht omlaag. Onze Willie trekt echter zijn eigen plan, en weet de toppen hoog te houden met de nodige ondersteuning. Daarnaast ontdekte hij de oorzaak van zijn stekkensterfte, én maakte hij een extra time lapse video vanuit zijn space bucket.

Ik tel de vierde week van de zichtbare bloei. Liberty Haze krijgt al aardig dikke toppen, en de geur in de kweekkast wordt nu steeds sterker. Zodra de deur open gaat komt het aroma je tegemoet. Ik kan niet wachten tot ik de oogst van deze ronde eindelijk kan proeven maar dat duurt nog wel even. Liberty Haze is namelijk een sativa dominante wietsoort die zo’n tien weken bloeit.

Liberty Haze omhoog houden

Liberty Haze is door haar sativa voorouders ook een wietsoort die behoorlijk kan strekken. Hierdoor heb ik moeite om de toppen onder de lamp te houden. Vorige week beschreef ik al dat ik planten om deze reden heb verschoven, en sommige toppen moest buigen waarbij er ook een van de stammen knakte.

Eén van de planten die ik verschoof was de plant die rechts achter in de kast stond. Deze groeit daardoor weer mooi in het licht en maakt het daardoor uitstekend! Zo goed zelfs dat ze erg zwaar aan het worden is en de plant door het overgewicht nu schuin in haar potje staat. Om te voorkomen dat ze helemaal omvalt heb ik haar vastgemaakt aan het hoekprofiel van de CNNBS G-Kit XL.

Aan de linkerkant van mijn kweekkast is het net andersom, en groeien twee eigenwijze toppen helaas nog steeds boven het armatuur van de lamp. Omdat ze hierdoor eigenlijk te weinig licht krijgen, zijn ze wat minder dik dan andere toppen van deze planten, die wel onder het armatuur (en dus in het licht) groeien.

De wietplant waarvan ik de stam vorige week per ongeluk knakte heeft zich ook goed hersteld. Na het ongelukje heb ik de stam verbonden met wat tape, en haar maar even met rust gelaten. Deze week kon ik de tape weer weghalen, omdat de knak zich goed heeft herstelt. Wat zijn wietplanten toch veerkrachtig!

Meten & weten

Om de ontwikkeling van de toppen goed in de gaten te houden, heb ik mijn trouwe schuifmaat er weer bij gepakt. Ik meet hiermee wekelijks de dikte van twee toppen. Om het eerlijk te houden moest ik één van de toppen wel ondersteunen, zodat ze op dezelfde positie blijft.

De top op de linker foto hieronder heeft deze week een diameter van 3,93 centimeter. Een groei van bijna een centimeter ten opzichte van vorige week. De rechter top is nu 3,23 centimeter terwijl dit vorige week nog maar 2,50 centimeter was.

Maar mijn allerdikste top op dit moment is er een die recht onder de 315 Watt CMH lamp groeit. Deze heeft een diameter van 3,84 centimeter en zie je links hierboven. In de time lapse video van deze week is de ontwikkeling van deze topper volledig te volgen, scrol naar beneden om de video meteen te bekijken.

Het klimaat in de G-Kit XL is zich aan het stabiliseren. Met een gemiddelde van 23,94 graden Celsius is de temperatuur al bijna drie weken gelijk. De gemiddelde luchtvochtigheid is daarentegen nog steeds dalende, en zit nu op 52,94 procent. Ik hoop hem nog verder omlaag te krijgen maar denk dat het lastig gaat worden.

Stekken te nat

De stekjes gingen zoals je eerder hebt kunnen zien niet zo heel erg lekker. Ik heb wel de vier sterkste planten uitgekozen en deze naar een grotere pot verplaatst. Helaas gaat het me niet meer lukken om van deze planten op tijd nieuwe stekken te trekken voor de volgende ronde. In plaats daarvan zal ik deze vier gebruiken voor de volgende keer.

Ik ben er zo goed als achter waarom de stekken en andere planten steeds vergelen. Het was een simpele kwestie van te veel water. Bij het verpotten kwam ik namelijk een groene, kikkerdril-achtige substantie tegen. Dit kan eigenlijk alleen komen door een teveel aan water, dus daar zal ik wat beter op moeten letten in het vervolg.

(K)weekvideo’s

In het time lapse (k)weekoverzicht is de ontwikkeling van de toppen van de Liberty Haze deze keer duidelijk te zien. Door het toenemen van het gewicht van de toppen zie je ze steeds verder wegzakken. Daarnaast kun je deze week genieten van een extra kweekvideo die de groei van de plant in de space bucket heeft vastgelegd.

Volgende week in mijn kweekavontuur: blijven de toppen overeind, of bezwijken ze onder hun eigen gewicht? Daarnaast zal ik wat dieper ingaan op de kweek in de space bucket, en de planten in mijn kleine CNNBS G-Kit (met verhogingsset).

(advertenties)