(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals hij het zelf al zegt: Wietman houdt wel van een experimentje. En aangezien hij op het moment toch een achttal stekken heeft staan valt er genoeg te experimenteren. Zo staat één van de stekken na deze week in een regenton, en wordt een ander tot bonsai-wietplant benoemd. Maar uiteraard komen eerst de Liberty Haze dames aan bod, want die staan op het moment in volle bloei!

Nu de tweede week van de zichtbare bloei erop zit, zijn de Liberty Haze wietplanten eindelijk gestopt met strekken. Alle kracht gaat nu naar de toppen, en dat is maar goed ook. Maar voor het zover was heb ik nog wel twee keer de binnenzon moeten optakelen, om te voorkomen dat de dames in de lamp zouden groeien.

Liberty Haze

Wat ziet dat er toch altijd mooi uit als de CNNBS G-Kit XL zich met toppen vult! De dames zien er erg gezond uit; mooi groen blad en een prima topontwikkeling.

Ook even twee mooie topjes van dichtbij bekijken; vergeleken met vorige week zijn er nu baby toppen te vinden. Deze twee hebben nu een diameter van 20 millimeter. Ik zal ze de komende weken steeds meten en bijhouden hoe ze elke week groeien.

Eigenwijze toppen

Sommige toppen zijn een beetje eigenwijs, en lijken alleen te groeien waar ze dat zelf willen. Zo zijn er zelfs na het scheren van de benen van de dames (dieven) toch een paar toppen onder de aluminium rand opgedoken.

De top van de LH1 (Liberty Haze 1, zie eerder kweekverslag) steekt ook nog steeds boven het armatuur uit. Het lukt me ook niet meer om hem er onder te stoppen. De 315 Watt CMH lamp hangt ook al op de maximale hoogte, dus ophijsen is ook geen optie. De top lijkt zich wel gewoon te ontwikkelen, alleen hangen de bladeren altijd slap. Dit is natuurlijk niet zo gek; veel licht komt er niet boven het armatuur aangezien diens functie het is het licht naar beneden te richten. Ik wilde hem eerst wegknippen maar het is wel een lekkere dikkerd aan te worden. En buiten dat houdt Willie Wietman wel van een experimentje, dus ik laat hem gewoon doorgroeien. Ik zal voor de zekerheid wel de bladeren wegknippen, aangezien er toch bijna geen licht komt en om rot te voorkomen.

Klimaatverandering

Ja, die komt langzaam op gang nu. De gemiddelde temperatuur is al gedaald naar 24,09 graden Celsius. Ook in de G-Kit XL wordt het dus langzaam herfst. Maar in tegenstelling tot buiten, wel een droge. De gemiddelde luchtvochtigheid is dan ook aan het dalen, en met 62,26 procent al 1,82 procent lager dan vorige week. Niet zo veel als ik had verwacht maar het is een begin…

Door het klimaat aan te passen naar een droger klimaat wil ik de Liberty Haze laten stressen zodat ze meer trichomen gaan produceren. Een lage luchtvochtigheid heeft ook als voordeel dat je minder snel schimmel krijgt in je kweekkast.

De bewatering

Ik had het mis toen ik vorige week schreef dat ik hoeveelheid water en voeding niet hoefde aan te passen. De Liberty Haze planten blijken namelijk echte zuiplappen. Ze krijgen nu 1,7 liter water per twee dagen. Ik hou de aarde daarbij wel goed in de gaten, zodat ze niet ineens te nat staan.

Regenton en bosai wiet

In een regenton? Jazeker, maar dan wel eentje die ik eerst grondig onder handen heb genomen. Hoe ik dit precies heb gedaan, is binnenkort te zien om mijn Youtube kanaal. Het monteren was iets meer werk dan ik had verwacht maar er brandt inmiddels licht in de space-regenton. En zo’n mooie nieuwe kweekruimte vraagt natuurlijk om een bewoner. Hiervoor heb ik één van de stekjes gebruikt, die ik vorige week in de kleine CNNBS G-kit met Hans Paneel heb geplaatst.

De stek staat in een aangepaste bloempot onder in het vat. De bewatering loopt via een trechter bovenin de regenton, via een stuk tuinslang naar de plant. Het licht komt van een LED die ik vorige week van een nieuwe printplaat (LED driver) heb voorzien. Deze heb ik meteen op een 12/12 lichtschema gezet, omdat de ruimte in de regenton natuurlijk beperkt is.

Het volgende project met een stekje wordt een Bonsai wietplant. Hiervoor heb ik het kleinste stekje genomen en in een pot met een waterreservoir gezet. Deze staat onder een LED lamp die niet in hoogte verstelbaar is, van wel 8 Watt, haha. Die LED heb ik ooit een keer bij IKEA gekocht, maar zit tegenwoordig helaas niet meer in het assortiment. Ik heb er een handdoek overheen gelegd om ervoor te zorgen dat niet de hele kamer verlicht is als hij aan staat.

De volgende dag heb ik de stekjes uit de regenton en het bonsai wietplantje nog even op de foto gezet. Ze hebben de nacht overleefd en staan er goed bij. Over paar weken neem ik weer een kijkje bij deze projecten.

Hoe gaat het met de stekken?

Nou ja, eentje staat dus in een space-regenton en een ander groeit onder de IKEA LED. De rest van de stekjes groeien in mijn kleine kweekkastje onder de geleende Hans Panel. Deze had ik geleend omdat mijn wietplanten onder mijn eigen Hans Panel steeds verdorden.
De stekjes maken het nu goed. De grootste (van de zes) wordt mijn nieuwe moederplant maar voor het zover is moeten deze kleine dames nog wel even goed groeien.

(K)weekvideo

De afgelopen week moest ik bijna dagelijks bladeren voor de lenzen van mijn time lapse camera’s wegsnoeien. Jammer van de bladeren maar daardoor kunnen jullie nu wel goed de topontwikkeling van de Liberty Haze planten volgen. Kijk zelf maar:

Volgende week onder meer in mijn kweekavontuur: hoe ontwikkelen de toppen zich? Wordt het klimaat in de grote kweekkast nog droger, en hoe gaat het met de toppen die naast de lamp groeien..?

(advertentie)