(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De vier Liberty Haze planten van Willie Wietman staan sinds een week op 12/12, en bereiden zich voor op hun bloeifase. Dat betekent dus een extra snelle groeiweek deze week. De snelle groei is ook goed te zien in de wekelijkse time lapse video, die deze week niet door één maar drie camera’s geschoten is. Check it out!

Vorige week zette in de vier Liberty Haze dames op een streng lichtdieet van 12 uur. Als gevolg daarvan zijn ze zich nu lekker aan het strekken richting de 315 Watt CMH binnenzon. Het is daardoor ook ook al bijna tijd om de planten wat te gaan snoeien en trainen. De afgelopen week hebben ze een aardige groeispurt doorgemaakt. Ik heb de kweeklamp steeds iets op moeten hijsen om de 30 centimeter afstand kunnen te behouden.

Zoals je kunt zien zijn de wietplanten alle vier mooi groen. Op de foto’s lijken de planten wat slap te hangen maar dat is niet het geval. Het komt omdat ik de foto’s maak wanneer de planten net wakker zijn. Ze zijn op dat moment dus nog wat slaperig van de nacht.

LH 1, 2 , 3 en 4

Om de vier planten goed te kunnen volgen en de dames ook goed uit elkaar te kunnen houden heb ik ze een nummer gegeven. Ik zal ze aan je voorstellen, dat praat toch wat makkelijker. Links in de achterhoek staat Liberty Haze nummer 1, oftewel LH 1. Rechtsachter staat daarnaast LH 2. De plant linksvoor noem ik LH 3 en rechtsvoor staat LH 4. Mochten de dames nu nog eens van plek wisselen, dan zijn ze nog steeds uit elkaar te houden.

Nu de strekkende fase is begonnen zijn de satéstokjes niet meer nodig. Inmiddels zijn de stammen namelijk dik en sterk genoeg om hun eigen gewicht te kunnen dragen. Ik had de ondersteunende satéstokjes expres even wat langer laten staan, in verband met het plaatsen van de camera’s. Als er een op de plant zou vallen dan heeft de plant toch wat extra bescherming, maar gelukkig is dat niet gebeurd.

De plant die voor de Arctic Air staat (LH 2 dus 😉 ), lijkt een stuk sneller te groeien dan de andere dames. LH 1, 3 en 4 zijn nu ongeveer 34 centimeter hoog en LH 2 is al bijna 40 centimeter hoog. Zal dat door de Arctic Air komen?

Klimaatje…

En dan het weerbericht van de afgelopen week: het is een stuk koeler en vochtiger geworden in de CNNBS G-Kit XL. Dit komt steeds meer in de buurt van het ideale klimaat dat ik in gedachten heb. Een luchtvochtigheid tussen de 60 en 70% en een temperatuur van minimaal 21 graden en een maximum van 28 graden Celsius.

De gemiddelde temperatuur was deze week 25,27 graden Celsius, en dat is een flinke daling ten opzichte van  vorige week. De gemiddelde luchtvochtigheid is lekker aan het stijgen en is met ongeveer 57,26 procent een mooie verhoging van 11,07 procent. Als de luchtvochtigheid hoger wordt, is het wel belangrijk dat de lucht goed in beweging blijft, om schimmel te voorkomen.

Dorstig

De Liberty Haze dames zijn nu in week drie, en dus ga ik aan de slag met Alga Bloom. Allemaal netjes volgens het schema van Plagron. Omdat de planten flink strekken, zijn ze nu ook aardig dorstig aan het worden. Met 400 milliliter voedingswater per dag (800 milliliter per 2 dagen) drinken ze lekker door.

Willie Wietman, plantenregisseur

Vorige week vertelde ik al even in het kort, dat ik aan het experimenteren ben met de Raspberry Pi Zero W (een goedkope mini computer, red.). Dit beviel me zo goed dat ik er nóg een in de kweekkast heb geplaatst. Op de Raspberry Pi Zero W is de software Motion Eye (motioneyeos) geïnstalleerd. Deze software is bedoeld voor beveiligingscamera’s maar geeft ook de mogelijkheid om, om de zoveel seconde een foto te maken. Wat voor time lapse video’s (en mij) dus ideaal is.

De extra Raspberry Pi heb ik vastgemaakt aan het armatuur van de lamp. Ik had hier eerst een infrarood camera op zitten, maar dit beeld was rood roze als de lamp aanstond en was hierdoor niet geschikt. Nu gebruik ik twee Raspberry Pi Zero W’s met mini camera module’s van 5 megapixel.

(K)weekvideo

Ja, en dan zijn jullie natuurlijk benieuwd naar de kweekvideo van deze week. Oftewel het time lapse weekoverzicht waarin deze week de nieuwe camera setup te zien is. De drie camera’s worden overwoekerd door de Liberty Haze planten.

Volgende week in mijn kweekavontuur onder andere: Is de kapper geweest? Wat doe ik met het knipafval? Tot dan, en met de groe(n)ten van:

Willie Wietman

(advertenties)