(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bloeiweek #3 in de G-Kit XL van Willie Wietman. Omdat enkele toppen naast de kweeklamp groeien buigt Willie ze naar het midden van de kweekkast. Dat verloopt echter niet helemáál volgens plan. Maar gelukkig is onze Wietman ook een goede heelmester. Kweekverslag + time lapse (k)weekoverzicht.

In de derde week van bloei zijn de toppen nu vol in ontwikkeling in de CNNBS G-Kit XL. En net wanneer je denkt dat het lekker gaat, gaat er toch iets mis. Afgelopen woensdag besloot ik wat dat betreft, toch maar wat te doen om de toppen die aan de rechterkant van naast het armatuur staken, in het licht te krijgen. En aangezien er aan de rechterkant wat meer ruimte is dacht ik, ‘dat gaat hélémaal goed komen.

Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen… dat ging dus goed mis!

Oeps!

Ik boog de hoofdtop van de LH4 (Liberty Haze 4, zie eerder kweekverslag) langzaam wat naar beneden tot …ik ineens een knak hoorde. Toen dacht ik oeps, i did it again… 😭Ik heb toen snel een stukje tape gepakt, de stam daarmee verbonden en voorzichtig neergelegd. Hopelijk is dit niet het einde van deze top van de LH4, die rechts vooraan in mijn kweekkast staat.

Op de foto’s hieronder zie je wat er is gebeurd met de stam van LH4. Omcirkeld is het breekpunt ook te herkennen aan de paarse tape. Eén voordeel: de top groeit niet meer naast het armatuur van de 315 Wat CMH kweeklamp

Herstel

Ik spoel even vooruit naar het heden, 4 dagen verder. De geknakte tak lijkt zich gelukkig weer te herstellen. Ik heb de top voor de zekerheid maar even opgebonden. Mochten de toppen straks zwaarder worden, dan rust het gewicht in ieder geval niet op de breuk. Op de foto’s hieronder is al goed te zien dat de toppen zich weer naar het licht toe richten.

De andere dame die rechts boven de lamp kwam piepen, was LH2 (rechtsachter). Die heb ik zonder knak of krak 🙂 wat naar achter kunnen plaatsen, waardoor die ook weer in het licht groeit.

Gebrandmerkt

De tweede reden waarom ik overigens aan het buigen was gegaan, was de top op de foto hieronder. Dit is ook één van de toppen van de LH4, die ineens heel dicht bij de binnenzon groeide. Hierdoor is de top wat bruin geworden. Er moest dus wel wat gebeuren, zoals je zult begrijpen. Deze brandschade bleek helaas toch wel wat erger dan ik eerst dacht. Er zit een aardige bruine plek in de bovenzijde van de top en vraag me af of deze wel doorgaat met groeien. Ik zal het maar extra goed in de gaten houden.

Meten is weten

Wat ik ook in de gaten houdt zijn deze twee toppen, waarvan ik vorige week beloofde de dikte te monitoren. Beide toppen waren een week geleden nog zo’n 20 millimeter dik. De top op de linkerfoto is inmiddels al 30 millimeter en de top rechts heeft een diameter van 25 millimeter.

Aan de linkerkant van het armatuur groeiden twee toppen rustig verder. De eerste top die je hieronder ziet is een top van de LH3 die zich dus aan de voorzijde van de kweekkast bevindt. Die er achter staat is een top van de LH1. Deze is gewoon recht omhoog gegaan maar die van de LH3 heeft dus de halve kast doorkruist en is op gelijke hoogte gekomen met de LH1.

Ónder de kap

Aan de onderzijde van het armatuur zien de toppen er allemaal goed uit. Eén keer per twee dagen bij het water geven, maak ik ze even los van de kap en plaats ik ze er weer voorzichtig tegenaan. Wat mij ook opviel was een andere dikkerd, die groeit tegen de achterwand recht onder de 315 Watt CMH lamp. Ik heb hier meteen een camera op gericht. Er zit niets in de weg om deze topontwikkeling goed vast te leggen in een time lapse video.

Klimaat wordt droger

Het klimaat in de CNNBS G-Kit XL wordt langzamerhand droger, en dat merk je ook aan de waterbehoefte van de wietplanten. Aan het begin van de week gaf ik ze om de dag nog twee liter water, en nu zit ik nog maar op  anderhalve liter per twee dagen.

De klimaatverandering in de G-Kit XL zet op zijn beurt ook door. De gemiddelde temperatuur is met 24,23 graden Celsius, nagenoeg gelijk gebleven. De gemiddelde luchtvochtigheid is daarentegen wel onderuit gegaan. Naar 55,42 procent welteverstaan, en dat is 6,84 procent lager dan vorige week. Ik denk dat de dames daarom zo dorstig waren aan het begin van de week. Ze moesten zich waarschijnlijk nog even aanpassen aan het nieuwe klimaat.

Stekken weer geel

Met de stekjes gaat het niet zo goed, ze verliezen hun kleur helemaal. Op de foto’s (onder) zie je eerst het begin van de week, en daaronder het eind van de week.

Toen ik zag dat de kleine dames hun kleur verloren heb ik twee dingen gedaan. 1). de lamp hoger gehangen en de groeistand aangezet en 2). overgestapt op kraanwater. De planten groeien nog wel en er lijken weer groene uitlopers aan te komen. Ik zal van de week de vier mooiste (voor zover dan) in een grotere pot plaatsen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog steeds niet weet wat er aan de hand is. De stek in de space-bucket gaat goed en de bonsai ook.

(K)weekvideo

Deze week heb ik de camera’s maar eens goed op de toppen gericht. Hierdoor is goed te zien dat de toppen lekker dik en zwaar aan het worden zijn. Ook deze week alvast een sneak peek in de Space Bucket, vanaf volgende week speelt hij de hoofdrol in zijn eigen (k)weekvideo.

 

Volgende week onder meer: Hoe staat het met de gebroken top? Zijn de andere toppen veel dikker geworden? En wat is toch de reden van de vergeling van de stekken?

(advertenties)