(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Maak kennis met het HARCteam, een samenwerkingsverband tussen diverse opsporingsdiensten. En niet zonder succes, want dinsdag greep dit team zeven mannen in de kraag die bezig waren om een container houtskool – echt waar – uit Nigeria uit te pakken. Niet voor de BBQ bedoeld echter, want tussen de kooltjes zat ook zomaar even 2500 (!) kilo wiet.

De container uit Afrika met houtskool en wiet kwam al op 18 juli ons land binnen, via de haven van Rotterdam. Dat ze daar nog niet allemaal corrupt zijn en op de zwarte loonlijst van drugsorganisaties staan, blijkt wel uit het feit dat de douane er met scanners en snuffelhonden echt werk van heeft gemaakt dit keer.

Houtskoolwiet t.w.v. 2,5 miljoen euro

Gezien de hoeveelheid wiet uit Nigeria – 2500 kilo is niet niks natuurlijk, het OM schat de waarde van de shit zomaar op 2,5 miljoen euro – besloot men om het vervolg van de containerreis te monitoren. Zo wilde men er achter komen wie verantwoordelijk waren voor de organisatie van het transport.

Enter het HARCteam, een coalitie tussen Douane, Zeehavenpolitie en Fiod.

Foto van het HARCteam van de partij Afrikaanse houtskool met daarin liefst 2500 kilo wiet…

Geen BBQ-feestje dit weekend

Na een maandje surveilleren was het dinsdag dus zover: het pretpakket uit Nigeria werd door de beoogde afnemers in Nederland uitgepakt. Maar op het moment dat ze hiermee druk doende waren, viel dat vervloekte HARCteam dus binnen, nog eens extra geholpen door de ‘normale’ politie ook.

Uiteindelijk werden zo zeven mannen in de boeien geslagen, onder andere ook na huiszoekingen in hun woningen. De houtskool-importeurs variëren in leeftijd van 20 tot 34 jaar en komen uit Utrecht, Woerden, Den Haag en Asperen. Vrijdag wordt het zevental voorgeleid aan de rechter-commissaris en de wiet heeft HARC ondertussen ‘al meteen na ontdekking vernietigd’…

[openingsbeeld:  Canna Obscura/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)