(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Stel je even voor dat jij met kilo’s fijne wiet op weg bent naar ofwel je dealer-stekkie ofwel een afnemer en dat je onderweg een nachtje slaapt in een hotel. Wat zou jij dan absoluut honderd procent zeker NIET vergeten bij het uitchecken? Juist…

Van der Valk nabij het vogelpark

Over naar het pittoreske Zuid-Hollandse stadje Alphen aan den Rijn, waar ze ook nog eens beschikken over een heus Van der Valk Hotel. Dat ligt vlakbij de fameuze toeristische attractie waarvoor de halve wereld naar Alphen komt: vogelpark Avifauna. Valk en vogelpark, we hebben gekkere combi’s gehoord. Maar in het hotel zelf komen anders ook vreemde vogels, zoals we spoedig zullen leren.

Afgelopen vrijdag bijvoorbeeld was één van die vreemde vogels in het Van der Valk Hotel al bijzonder vroeg uit de veren. Hij checkte netjes uit, betaalde de rekening en vloog met de ochtendzon de automatische schuifdeur door, op weg naar god weet wat…

2 x 1 = 2 kilo wiet

Het personeel in Alphen, ijverig als altijd, begon maar gelijk aan de schoonmaak van de kamer. En wat denk je dat ze daar in die verlaten kamer aantroffen, domweg vergeten door de vroege vertrekvogel? Twee kilo wiet, netjes in porties van 1 kilo!

Alphen aan den Rijn is gek van vogels, maar voor wietvogels blijft het opletten… [beeld: doom.ko/Shutterstock]

Politie gebeld natuurlijk (hoewel, niks natuurlijk… wij zouden die wiet lekker zelf gehouden hebben, das pas natuurlijk), die onmiddellijk kwam kijken, want wiettip-zaken zijn zoals we weten makkelijk scoren voor de dienders.

Zo ook in Alphen aan den Rijn, al moet gezegd worden dat de druiloor die zijn wiet op de hotelkamer had laten slingeren het de politieagenten ook niet bijster moeilijk maakte. Meneertje koekepeertje bleek namelijk doodleuk nog op de Hoorn rond te kuieren, aan de overkant van het Van der Valk Hotel. Tja, dan vraag je er eigenlijk ook om nietwaar?

Voorlopig uitgefloten

Nou houden ze in Alphen behalve van vogels ook van doorpakken, want al deze maandag – na een verfrissend weekendje in de cel – mocht de 33-jarige man zich voor de politierechter melden voor zijn geestverruimende bagage.

Hoewel de vogel zich nog uit het dreigende gevangeniskooitje probeerde te kwetteren door te verklaren dat de twee kilo wiet ‘voor eigen gebruik’ was, trapte de edelachtbare van dienst daar niet in: 6 weken gevangenisstraf (waarvan 3 voorwaardelijk) luidde het vonnis.

[openingsbeeld:  Yesaulov Vadym/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)