(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorige zaterdag was het Global Marijuana March. Niet iets wat de Nederlanders en Belgen massaal omarmen, maar toch. Overal op de wereld vragen cannabisliefhebbers en activisten sinds 1999 middels een protestmars aandacht voor vrije wiet. Cannabisliefhebbers zijn doorgaans eigenwijs én creatief, wat heeft geleid tot een grote hoeveelheid alternatieve namen voor de GMM: World Cannabis Day, Cannabis Liberation Day, Global Space Odyssey, Ganja Day, J Day en Million Blunts March, om er een paar te noemen.

De stichting VOC (Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod) organiseerde tien jaar op rij Cannabis Bevrijdingsdag (2009 tot en met 2018) in Amsterdam in het kader van de Global Marijuana March. Dit jaar werd er vanwege corona natuurlijk nergens fysiek gedemonstreerd voor vrije wiet, wel virtueel. VOC-voorzitter en CNNBS-columnist Derrick Bergman sprak een video in namens Nederland.

Die boodschap moet echter vooral eens door premier Mark Rutte en zijn derde kabinet gehoord worden. Want de 5 actiepunten die Derrick aanstipt moeten hoognodig eens van plannen in realiteit veranderen!

(advertentie)