(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Cannabis in het verkeer deel zevenhonderdtwintig. Hoe vaak wij hier op CNNBS ook waarschuwen dat je je het beste altijd voorbeeldig kunt gedragen op de weg als je ook maar iets met wiet van doen hebt – smokkel, kweken, plantjes van A naar B brengen of zelf van God’s verboden vrucht snoepen – er blijven altijd ongelovigen. Neem deze blowende Brabander die op 4 mei als een Max Verstappen over de snelweg tussen Oss en Den Bosch scheurt… de politie haalt er zelfs een citaat van voetbalgoeroe Louis van Gaal bij om zijn gedrag aan de kaak te stellen!

Louis’ beroemde quote

Dat maak je toch niet heel vaak mee, dat ’s lands beroemdste en knorrigste voetbaltrainer erbij wordt gehaald om een stoute cannabis consument aan de sociale media-schandpaal te nagelen. En toch is dit precies wat de politie in Den Bosch doet, nota bene op Bevrijdingsdag en naar aanleiding van iets dat ze meemaakten op de dag ervoor, niet ontoepasselijk – in dit geval – de dag van de Dodenherdenking.

“Ben ik nou degene die zo slim is of ben jij nou zo dom?”

Zo begint het uitgebreide verslag van genoemd politiekorps op Facebook van 5 mei. Een leuke binnenkomer wel, dat beroemde citaat van Louis van Gaal dat hij ooit tegen de pers riep toen die hem weer eens niet kon volgen met tactische uiteenzettingen bij het Nederlands Elftal. Maar anno 2020 wordt de roemruchte quote er dus ook bijgehaald om een blower te kakken te zetten. Watskeburt?

Hard scheuren op 4 mei

Om half vier op de dag van de nationale Dodenherdenking vond een 27-jarige automobilist het nodig om op de A59 tussen de Brabantse corona-hotspots Den Bosch (Oeteldonk) en Oss (Ossekoppenrijk) het gaspedaal dieper dan diep in te drukken. En stoned moet ie zijn geweest, of volkomen kleurenblind. Want dit zegt de Politie Den Bosch erover:

‘Normaliter zijn de andere verkeersdeelnemers bij het zien van een opvallende politieauto, keurige weggebruikers. Bijzonder was dan ook dat een 27-jarige man, de surveillance eenheid inhaalde met een behoorlijk snelheid verschil. De eenheid haakte aan en zag dat de snelheid bijna 50 kilometer per uur harder was, dan toegestaan.’

Is it a plane or is it a car..?

Softdrugs in de (te) snelle auto

Daarna stapelt de snelheidsduivel overtreding op overtreding. Hij negeert het stopbord van Oom Agent en verhoogt zijn snelheid zelfs nog ‘tot boven de invorderingsgrens’. Bij Motel Nuland strandt zijn zinloos autogeweld, met dank aan een ‘oplettende andere weggebruiker’. Zelfs op de weg zitten wietverraders, blijkbaar.

De politie eist enigszins terecht de autopapieren en het rijbewijs op, maar die kan of wil meneer wannabee Max Verstappen niet geven. Inmiddels zijn er nog twee extra politieagenten gearriveerd in Nuland. Omdat de automobilist elke medewerking weigert wordt ie binnenstebuiten gekeerd door de dienders. Die zeggen op zoek te zijn naar ’s mans rijbewijs, maar ze vinden… ‘wat softdrugs’.

Houden ze niet van hè? De politie: ‘Ondanks dat we in Nederland een gedoogbeleid hebben, is het hebben ervan strafbaar en wordt het in beslag genomen als het door de politie wordt aangetroffen.’

Pas als de politiehelikopter komt staakt het verzet

Dat flauwe gedoe werkt als de bekende rode lap op de stier bij de 27-jarige automobilist en nu weigert hij ‘opeens alle medewerking’ schrijft de politie quasi-verbaasd op Facebook. Reden om de gast te arresteren, maar die verzet zich daartegen. En klaarblijkelijk is dit allemaal van zo’n groot belang voor de politie dat die er inmiddels zelfs een helikopter bijgehaald heeft!

Uiteraard legt de hardrijder het af tegen zo’n overmacht en wordt hij ingerekend. De politie heeft aan één pagina in haar bonnenboekje niet genoeg, zo lezen we: ‘Hem wordt naast zijn wederspannigheid bij aanhouding, het niet voldoen aan een vordering, zijn te hoge snelheid, het negeren van een stopteken en het gevaar of hinder veroorzaken, ook rijden onder invloed van THC ten laste gelegd.’

‘Slimme zetten’

De kans dat onze collega cannabisliefhebber hier onderuit komt is praktisch gelijk aan de liefde van Louis van Gaal voor de media: nihil. Op het politiebureau van Den Bosch namelijk test de jongeman positief. Nee, niet op het coronavirus maar op THC.

De politie gooit er tot slot nóg maar een grapje tegenaan: ‘Bij de verdachte werd bloed afgenomen en later zal blijken of zijn slimme zetten van gisteren, mede veroorzaakt werden doordat hij drugs op had.’

Tja, leuk en verfrissend – laat staan slim – is het allemaal niet, laat dat duidelijk zijn. En volkomen onnodig ook, want waarom nou weer die risico’s nemen in het verkeer als je WEET dat je een makkelijk slachtoffer wordt voor THC-jagende agenten omdat je geblowd hebt?!

LEES OOK:  Site cannabis en verkeer online, campagne in de coffeeshop

[beeld: PO11/Shutterstock]
(advertenties)