(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In een wietzaadje liggen ontzettend veel eigenschappen zoals smaak en effect, maar ook de structuur van de plant en bijvoorbeeld ook het kweekgemak vast. Met deze gemakkelijk te kweken wietsoorten voor beginners wordt kweken een fluitje van een cent.

Niet alle wietsoorten laten zich even gemakkelijk kweken. Sommigen smaken hemels, maar groeien binnen de kortste keren in je kweeklamp. Anderen zijn erg gevoelig voor stress en weer anderen kunnen van extreem veel hebben. Maak gebruik van dit soort planten waarbij je je nog eens een foutje kunt veroorloven. Zeker voor je eerste kweek. Het mooiste is ook nog eens dat het bijna allemaal indica dominante soorten zijn waar je dus knetterstoned van wordt!

Indica’s staan bekend om hun kweekgemak ten opzichte van sativa’s. Ze blijven over het algemeen mooi compact en leveren in een vrij kort durende bloeifase veel wiet op. Omdat we je als beginnende kweker niet willen lastigvallen met ongewenste mannelijke planten, zijn al deze 5 wietsoorten gefeminiseerd, perfect voor beginners dus.

1: Double Dutch

double-dutch-2

Een krachtige F1 hybride van Serious Seeds, maar ooit ontwikkeld door Magus Genetics. De plant heeft mooie brede bladeren en dikke stevige stengels die tegen een stootje en het gewicht van haar zware toppen kunnen. Double Dutch produceert grote toppen, net als haar moeder Chronic. De plant doet het prima in alle mediums en heeft een plezierige geur die aan wilde bloemen doet denken. Een gemakkelijke plant met enorme groeikracht en grote oogst waar beginners zeker mee uit de voeten kunnen! Hier verkrijgbaar.

2: Sensi Skunk

Sensiskunk

Een van de meest betaalbare en makkelijk te kweken cannabissoorten is Sensi Skunk. De soort is sinds kort ook leverbaar als gefeminiseerde zaden. Sensi Skunk heeft haar nut ruimschoots bewezen, niet alleen bij minder ervaren kwekers maar ook bij kwekers met een kleine portemonnee. Het is een genot om Sensi Skunk Gefeminiseerd te kweken: korte bloeitijd, sterke takken, makkelijk te beheersen groei en een grote oogst aan sterk geurende cannabis toppen. Hier verkrijgbaar.

3: 60 Day Wonder

dna_genetics_60_day_wonder

De nummer 3 is de enige autoflower van deze beginnerssoorten: 60 Day Wonder van DNA Genetics, de naam zegt het eigenlijk al, deze plant is na 60 dagen al klaar om te oogsten. De soort is natuurlijk gefeminiseerd en heeft geeneens een speciaal lichtschema nodig om tot bleoi te komen, dat gaat helemaal vanzelf. Een geweldige soort voor beginners, maar ook voor commerciële kwekers die elke 60 dagen willen oogsten. Doet het ook erg goed in de zomer buiten of voor het raam. Hier verkrijgbaar.

4: 8 Ball Kush

8BallKush

Niet alleen heel gemakkelijk te kweken, maar ook nog eens zeer geliefd onder de meer ervaren kwekers deze 8 Ball Kush van Barney’s Farm. De indica komt rechtstreeks uit de Kush-regio op de grens tussen Afghanistan en Pakistan en is suprieur in meerdere opzichten. De compacte plant is sterk en taai en heeft diepgroene bladeren die barsten van het bladgroen om de nodige energie voor de groei mee op te doen. Compacte toppen en dikke stamen vallen je ten deel. Smaak? Een klassieke Kush smaak, dus sterk en kruidig. Hier verkrijgbaar.

5: Medical Kush

Medical Kush

Medical Kush groeit als een echte indica en is daarbij ook mooi donkergroen met lange ovale bladeren. Ze is een geliefde medicinale wiet onder patiënten die last hebben van pijn. Het aroma is een zoete combinatie tussen kush en citrusvruchten. Afbloeien duurt 8 tot 9 weken waarbij de planten een lengte van ongeveer 1 meter 20 bereiken. Wanneer je het aandurft kun je haar gemakkelijk scroggen want Medical Kush kan wat dat betreft een hoop hebben en is stressbestendiger dan de meeste mensen. Hier verkrijgbaar.

(advertentie)