(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dé verdamper is voor mensen die hem geprobeerd hebben nog altijd ongeëvenaard als het om smaak en kwaliteit gaat. Je stopt hem door zijn formaat niet in je binnenzak maar wellicht is het juist het formaat waardoor hij zo goed presteert. Inmiddels zijn er een aantal geweldige vergelijkbare verdampers op de markt, we zetten ze voor je op een rijtje.

De Verdamper

De Verdamper is bedacht door Evert en hij is daarmee eigenlijk de bedenker van het verhittingselement die zo typerend is voor dit soort verdampers. Bij de eerste versie van Everts verdamper uit 1995 maakte de verdamper echter gebruik van een doodnormale verfstripper voor de verhitting. Later is daar de spiraal voor in de plaats gekomen. De stroomvoorziening voor De Verdamper loopt via een vrij grote transformator. Maar goed, De verdamper werkt ontzettend goed en is dan ook vooral bedoeld om thuis of in de coffeeshop mee te verdampen.

Zoals alle drie de vaporizers in dit artikel is De Verdamper eigenlijk een waterpijp waardoor de damp die toch al heel schoon is, door water nog verder gefilterd en gekoeld wordt. De Verdamper komt in een 38, en voor een tientje meer in een 45 centimeter uitvoering en kost 385 euro (38 cm) bij Vaposhop.nl.

De Herborizer

De Herborizer heeft Everts verhittingselement vakkundig geperfectioneerd waardoor hij net zo goed, en volgens sommigen zelfs beter werkt als De Verdamper. Er zijn maar liefst vijf verschillende versies van De Herborizer verkrijgbaar en allemaal werken ze met hetzelfde verhittingselement maar alleen bij de duurste exemplaren is de temperatuur instelbaar, de andere Herborizers verdampen op een constante temperatuur van 190 graden, maar zijn dan ook wel vanaf 245 euro te koop. Het nieuwste en tevens duurste model is de Bubbler XL en kost 379 euro.

Net als alle verdampers uit dit artikel zijn ook de Herborizers gemaakt van hoogwaardig en gehard borosilicaat glas. De Herborizers worden daarbij trouwens met de hand geblazen in een klein atelier in Montpellier, Frankrijk. Alle 5 de modellen van de Herborizer zijn te koop op Vaposhop.nl.

ROOR Vapor

ROOR is een bekende producent van hoogwaardige glazen bongs en pijpen en heeft met diezelfde Duitse degelijkheid dus ook een vaporizer op de markt gebracht. De ROOR Vapor dus. Maar die Duitse kwaliteit komt wel met een extra hoog prijskaartje want de ROOR is de duurste verdamper uit dit artikel, hij kost je 475 euro en als je de temperatuur zelf in wil kunnen stellen komt daar nog eens 140 euro bovenop (615 euro).

De ROOR blinkt uit in een ongelooflijke milde damp al kunnen wij ons niet voorstellen dat die noemenswaardig beter is dan de excellente damp die de twee goedkopere concurrenten produceren. Zoals alle ROOR bongs kun je er bij deze verdamper wel vanuit gaan dat het glas van uitmuntende kwaliteit is, en ja, bij ROOR betaal je nu eenmaal ook voor de naam. Ook deze verdamper is natuurlijk verkrijgbaar op Vaposhop.nl.

(advertenties)