(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel deze sla ontzettend wild is, heeft het een heerlijk kalmerend, bijna opium-achtig effect wanneer je er een lekker kopje thee van trekt. De werkzame stoffen lactucine en lactucopicrine zijn geen opiaten maar hebben wel een mild narcotisch effect.

Wild lettuce of wilde sla wordt ook wel gifsla genoemd maar is in de juiste dosering allerminst giftig. Wanneer je een kopje thee van de gedroogde bladeren maakt geeft het een heerlijk kalmerend effect. Het gevoel is vergelijkbaar met het gevoel dat je wildeslavan opium krijgt, maar dan milder en zonder verslavende bijwerkingen. Het kan helpen bij slaapproblemen en ontspant de zenuwen en zorg voor een plezierig gevoel. Het brengt je in een spirituele balans en wordt ook wel in de slaapkamer gebruikt als lust opwekkend middel .

Hoe gebruik je wilde sla?

Ga nou niet meteen het bos in om op zoek te gaan naar een kropje, want daar zul je de wilde sla niet zo snel vinden en loop je de kans om met een doodnormale paardenbloem huiswaarts te keren. Beter bestel je gewoon een zakje Wild Lettuce op AvalonMagicPlants.com. Avalon is een online smartshop die gespecialiseerd is in allerlei magische en vooral legale planten waar je veilig van kunt genieten. Sommigen zoals hun magische truffels zijn psychedelisch en anderen zoals deze wilde sla hebben een meer ontspannen werking. Maar alle natuurproducten hebben sowieso een merkbare werking op lichaam of geest.

wildesla

Om van de wilde sla te genieten kun je ofwel een kopje thee zetten door 1 tot 2 gram ervan 10 tot 15 minuten in gekookt water te laten trekken, ofwel door er een extract van te maken. Om een extract te maken laat je 1 gram, 8 uur in warm, niet kokend water trekken waarna je de wilde sla uitknijpt. Het overgebleven donkere water laat je vervolgens au bain marie indampen. Wat overblijft is een dikke plakkerige stroop die je kunt roken zoals opium.

Waarschuwing: gebruik niet meer dan de aangegeven dosering. Overdosering is bij tests met kleine dieren namelijk wel giftig gebleken. Niet geschikt voor minderjarigen.

Een zakje 10x extract Wild Lettuce van 5 gram is legaal te verkrijgen op AvalonMagicPlants.com en kost 12,95 euro. Bewaar in een koele droge plaats buiten bereik van kinderen.

(advertenties)