(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bernt Schneiders, voorzitter van de VNG-commissie die het gedoogbeleid failliet verklaart, beweert dat 60% van de coffeeshops fout volk bevat dat zo crimineel is dat ze nooit een legale vergunning krijgen. Welnu, uit een grote controle van alle coffeeshops in Tiel blijkt dat er helemaal niets fout is, op een overtredinkje van het rookverbod na!

VNG-rapport: 60% coffeeshops is fout

shutterstock_144938689

Alweer een cannabisroddel (leugen zeg maar) van de autoriteiten ontkracht! [illustratie: KennyK/Shutterstock]

Best grappig dat drie dagen na het rapport van alle Nederlandse gemeenten 1 van die gemeenten bekendmaakt dat er bij een grootscheepse controle van haar coffeeshops hoegenaamd niets aan de hand is. En dat terwijl burgemeester Schneiders in een interview met De Volkskrant over zijn cannabisrapport zei: “Er zijn schattingen die zeggen dat 60 procent van de coffeeshops niet deugt, dat daar fout volk zit. Dat is een redelijke schatting, denk ik. Dus een van de eerste dingen die moet gebeuren is: jaag de criminaliteit die shops uit, zodat het een normale zaak wordt, als een café. Het grote voordeel van een beleid van vergunningen is natuurlijk dat je de vergunning kunt intrekken.”

Rookruimtes

Dat zou dus betekenen dat 3 op de 5 coffeeshops ‘fout’ zijn. In Tiel zijn alle de 4 coffeeshops onlangs gecontroleerd door gemeente, politie, Avri toezicht en handhaving, brandweer, belastingdienst en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit! Voorwaar geen slappe aanpak  – en ze doen dit elk jaar in Tiel ook nog – maar de bewering van Schneiders wordt totaal niet gestaafd door de uitkomst.

Eén coffeeshop kreeg een boete omdat er geen fatsoenlijke rookruimte was en er binnen in de shop gerookt werd, een andere werd gewaarschuwd omdat de deur naar de rookruimte open stond…

Verder is er geen enkele overtreding geconstateerd.

En voor de duidelijkheid: het zijn ook echt niet alleen de coffeeshops in Tiel die op deze manier gecontroleerd worden in Nederland.Zoals bijvoorbeeld wel blijkt uit deze reactie van de Tilburgse coffeeshops op Twitter op ons bericht:

tw

Kom er maar in Bernt Schneiders…

[openingsfoto: winnond/Shutterstock]
(advertenties)