(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een politieagent die al 16 jaar in dienst was is in de Amerikaanse staat Ohio ontslagen omdat hij op zijn uniform een button droeg die steun betuigt aan de legalisering van cannabis. Onlangs nog wezen de kiezers een voorstel af om wiet te legaliseren, al was dat niet het voorstel dat captain Michael Reinheimer aanhangt…

Legalisering in Ohio

m-1Begin vorige maand mochten de kiezers in Ohio stemmen over ‘Issue 3’, dat de legalisering van cannabis voorstelde, maar dan wel de winstgevende productie in handen van een select clubje investeerders zou brengen. Daarover schreef RollingStoned ‘Ohio tegen legale wiet (en dat is goed)‘. Beter zijn twee andere voorstellen voor legale wiet, die naar verwachting volgend jaar bij de presidentsverkiezingen aan de kiezers in Ohio worden voorgelegd. Plannen die dus ook politieman Michael Reinheimer van harte ondersteunt!

Verkeerde button

Maar tot het zover is in 2016 blijft cannabis illegaal in Ohio en dat slaat de dappere cop nu keihard om de oren. Volgens burgemeester Eileen Bulan van de plaats Vermilion heeft Michael de regels overtreden door campagne te voeren voor een politieke zaak terwijl hij in dienst was, op een politieveiling in dit geval. Daar droeg de diender de button die je hier ziet.

 

De zaak kwam aan het licht toen Michael recent werd geschorst voor het dragen van de ‘Legalize 2016’ button. Volgens het politiekorps is er ook sprake van andere incidenten en daarom wordt de pro-wiet agent ontslagen. Michael is het hiermee natuurlijk niet eens en hij dreigt de stad aan te klagen als hij niet terug in actieve dienst mag komen.

Vrouw met epilepsie

Opvallend natuurlijk dat zijn relaas naar buiten komt, slechts enkele dagen nadat de kiezers legalisering van recreatieve en medicinale cannabis afwezen. Dat Michael voor wiet is, is trouwens heel begrijpelijk: zijn vrouw lijdt aan epilepsie en als er 1 ziekte is waarbij wiet een effectief medicijn blijkt te zijn is het deze wel.

m2

De meest recente profielfoto van politieman Michael op zijn Facebook…

Toch was hij niet eens heel bewust bezig met de button, hij kreeg ‘m tijdens een veiling aangereikt door een medewerker van de Legalize Ohio 2016-campagne en prikte hem zonder al te veel nadenken op zijn politiejasje (verder droeg Michael burgerkleding deze dag).

Verhaal op Facebook

Na zijn schorsing liet Michael het er niet bij zitten. Op zijn Facebook knalde hij zijn verhaal, met het telefoonnummer van burgemeester Bulan erbij en de oproep aan cannabisactivisten om hem te steunen. En verdomd, de burgemeester zegt dat ze diverse belletjes heeft gehad van mensen die het voor Michael opnamen en tegen zijn vermeende oneerlijke behandeling protesteerden.

Het lijkt er ook op dat het politiekorps al langer van Michael af wilde, want hun baas Chris Hartung gaf ineens een lijst met incidenten over de agent door aan de pers. Bijvoorbeeld dat hij eerder deze zomer al eens beboet en geschorst was omdat zijn rijbewijs verlopen was en hij de agent die hem aanhield probeerde te overtuigen om hem te laten lopen (wie zou dat nou niet doen?). Ook had hij tijdens schietles eens iemand op een boom laten schieten in plaats van op de gebruikelijke borden op de schietbaan…

Antidepressie medicijn

Zoals gezegd wil Michael in beroep gaan. Dat hij soms wat roekeloos of vergeetachtig was wijt hij aan het gebruik van het antidepressie medicijn Celexa, waarmee hij niet lang geleden mee begon. Met hulp van zijn dokter probeert hij daar nu weer van af te komen, maar eigenlijk toont dit ook weer aan dat Michael groot gelijk had met zijn button: cannabis moet gelegaliseerd worden!

[openingsfoto: mikeledray/Shutterstock]
(advertenties)