(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De legalisering van wiet in de VS is niet alleen goed nieuws voor alle blowers en medicinale cannabis-patiënten daar, maar ook voor de economie. Het belastinggeld op de productie en verkoop van cannabis stroomt binnen en de nieuwe groene revolutie schept heel veel werk. Zoveel dat een wietbedrijf in Las Vegas zelfs een banenbeurs moest houden!

8 miljard wietomzet in 2018

De legale cannabusiness in de VS is altijd en hard op zoek naar allerlei personeel: van kwekers tot knippers en van verkopers tot testers. En niet alleen in de bekende staten als Colorado, Washington, Alaska en Oregon waar ze inmiddels zowel legale medicinale als recreatieve wiet kennen. Ook in staten waar nu nog alleen mediwiet toegestaan is, maar waar naar verwachting bij de komende verkiezingen in november ook de funwiet wordt vrijgegeven. Denk dan vooral aan Californië en Nevada, waar de cannabisbranche zich voorbereidt op nog veel meer werk. De totale Amerikaanse wietmarkt is volgens deskundigen in 2018 al goed voor een jaaromzet van 8 miljard dollar!

bld

Las Vegas wordt nieuwe Amsterdam

Vooral de miljoenenstad en entertainment metropool Las Vegas heeft grootse plannen om de nieuwe cannabis capitol of the world te worden, als opvolger – het is helaas niet anders – van Amsterdam dus. Zie onze eerder artikelen hierover: ‘Las Vegas aast op wiettroon Amsterdam‘ en ‘1e stap Las Vegas als cannabishoofdstad‘. En dat het er in de woestijnstaat van gaat komen is zo goed als zeker, want bijna tweederde van de inwoners is voorstander van legalisering van recreatieve wiet. De hotels en het amusement heeft Las Vegas al, dus nu is het een kwestie van mensen zoeken om de te verwachte drukte te kunnen managen.

Banenbeurs voor 100 nieuwe werknemers

Neem het grote cannabisbedrijf Terra Tech Company. Dat noemt zichzelf een ‘verticaal geïntegreerd op cannabis gefocust landbouwbedrijf’, wat zoveel betekent als dat men er de complete bedrijfstak van onderzoek, verdeling, zaadjes, kweken, verwerken (bijvoorbeeld tot edibles en concentraten), distributie en verkoop in eigen hand heeft. En dat allemaal ook nog eens op milieuvriendelijke wijze. Niet voor niets luidt hun slogan: Dedicated To A Greener World.

Om aan meer dan 100 nieuwe werknemers te komen hiled Terra Tech Company afgelopen zondag een heuse banenbeurs. Uiteraard in een casino, het blijft tenslotte Las Vegas. Geïnteresseerden moeten minimaal 21 jaar oud zijn en in het bezit van een medicinale cannabiskaart. Het bedrijf belooft onder meer ‘een flexibel werkschema’…

FOX5 Vegas – KVVU

[openingsfoto: Doug Shutter/Shutterstock]
(advertenties)