(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Cannabisliefhebbers worden door de media nog wel eens afgeschilderd als labbekakkerige nietsnutten die te lui en dom zijn om van de bank af te komen. Think again! Er blijken in de VS juist meer mensen met een goede, hogere opleiding in de cannabisbranche te werken dan in welke andere sector.

Booming business

shutterstock_53138485

Er blijken heel wat slimme mensen in de cannabisbranche te werken, meer dan in welke andere sector zelfs… [foto: Istvan Csak/Shutterstock]

Dat de wietindustrie in Amerika booming is weten we al enige tijd. Er gaan inmiddels miljarden dollars om in de legale (medicinale) cannabisbranche, die werk biedt aan tienduizenden mensen. En naar nu blijkt trekt de wietbusiness ook nog eens de slimste der slimme mensen aan!

De puur op zakendoen gerichte cannabiswebsite Marijuana Business Daily wist de hand te leggen op een enquête van U.S. Census Bureau. Die hadden 577 professionals – managers, andere leidinggevenden en personeel in hogere functies- in de cannabisindustrie ondervraagd over hun opleidingsniveau.

Meer hogeropgeleide managers

En dan blijkt dat er opnieuw een hardnekkig vooroordeel over wiet(mensen) in de prullenbak kan worden gegooid. Want liefst 87 procent heeft hoger beroepsonderwijs of universiteit achter de rug, tegenover 68 procent van de managers in de niet-cannabis sectoren van de economie.

Binnen de cannabiswereld zijn het dan weer de testlaboratoria waarin de allerslimste mensen werken. Daar hebben 9 op de 10 werknemers een bachelorgraad of hoger. En een derde heeft een doctorstitel of andere mastertitel!

Grafiek van de week

Afijn, het totaalplaatje ziet er zo uit (en wrijf het gerust onder ogen van al die wietcritici zouden wij zeggen):

opleiding

[openingsbeeld: Bruce Rolff/Shutterstock]
(advertenties)