(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het gebeurt iedereen soms: je stapt zonder na te denken uit de trein en blijkt dan iets te hebben laten liggen. Voor de meeste van ons loopt het goed af, maar dat kan niet gezegd worden van Saikou Sanyang in Schotland. Die zal zich de dag dat ie zijn stash in de trein liet liggen nog lang heugen…

Trein vanuit Londen

Over naar de mooie Schotse stad Edinburgh, begin december vorig jaar. Zo’n typische druilerige winterdag, waarop je gemakkelijk wegdommelt wanneer je in de trein van Londen naar Edinburgh zit. Of je bagage vergeet als je eindelijk op je bestemming bent aangekomen…

Dit laatste overkwam dus de 45-jarige Saikou Sanyang dus op de voor hem uiteindelijk rampzalige donderdag 3 december.

Wiet in trein

shutterstock_266809562

Saikou Sanyang is voorlopig uitgetreind… [illustratie: J.D.S./Shutterstock]

Want de vader van vijf kinderen bleek niet zomaar een tas met sokken vergeten te zijn, nee het betrof wiet. En niet direct een kleine gebruikershoeveelheid ook, want omgerekend zat er voor 8.500 Britse pond – ruim 11.000 euro – aan cannabis in de twee zakken in de tas op Waverley Station.

De zaak kwam aan het rollen toen twee schoonmakers de achtergelaten tas in het bagagerek openden en de wiet aantroffen. Maar in plaats van het zelf te houden en een feestje te gaan bouwen, waarschuwden de stommeriken hun baas en die haalde er op zijn beurt de spoorwegpolitie bij.

Gambiaans voedsel

En terwijl de agenten over het perron liepen zagen ze een geïrriteerde man heen en weer lopen. Inderdaad, onze vergeetachtige vriend ja! Saikou loopt pardoes op de politiemannen af en vraagt hen of ze wellicht een tas hebben gevonden in de trein die van hem is en waarin Gambiaans voedsel zit?

Saikou wordt uiteraard gearresteerd en in de cel gehouden tot afgelopen donderdag zijn rechtszaak dient voor het Edinburgh Sheriff Court.

Paar jaar zoet

Daar blijkt dat de werkloze vader van plan was om als heftruckchauffeur aan de slag te gaan in Schotland. Maar eerst wilde hij voor zijn familie nog wat geld verdienen door de drugs te verkopen. Wat dan weer ietwat tegen hem pleitte is het feit dat hij al eerdere drugsveroordelingen op zijn naam heeft staan. Zoals de laatste in oktober 2008 toen hij een celstraf van 66 maanden kreeg opgelegd voor het verhandelen van wiet ter waarde van 200.000 pond…

Sheriff Nigel Morrison veroordeelde de vergeetachtige recidivist dan ook tot 28 maanden gevangenisstraf. En daar mag onze treindealer niet eens over mopperen, want er was 42 maanden cel geëist.

[openingsbeeld: nuvolanevicata/Shutterstock]
(advertenties)