(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Gekker moet het toch allemaal niet worden daar in Amerika met die legale cannabis… Nu is er al een gast, Drew Riegel heet ie, die vet binnenloopt dankzij de verkoop van domeinnamen op internet. En dan hebben we het dus uitsluitend over wietgerelateerde internetadressen!

Duizend domeinnamen

Hoeveel hij precies binnen harkt met zijn online namenhandel wil Drew Riegel niet vertellen aan zakenblad Forbes, maar het is een ‘six figure salary‘. Miljonair dus, dankzij zijn ijverig vastleggen van wietgerelateerde .com adressen. Die verkoopt hij vervolgens aan bedrijven of personen via zijn website MarijuanaNames.org, waar hij in totaal zo’n duizend adressen heeft vastgelegd!

Drew is daarmee wellicht de eerste wietmiljonair die niet in de buurt komt van een wietplant, geen fysieke winkel heeft en geen personeel inhuurt. Hij houdt simpelweg heel goed de immer groeiende legale cannabisindustrie in de gaten en legt alle domeinnamen vast waarvan hij denkt dat ze wel eens gebruikt gaan worden. Denk aan internetplekjes als marijuanabook.com, marijuanagrowlight.com en marijuanalawsuit.com bijvoorbeeld.

bld

Percentage van verkopen

Hij verkoopt trouwens niet alleen adressen, soms houdt hij een mooie naam zelf en maakt er een website bij die wietgerelateerde content aanbiedt met links naar andere sites waar consumenten producten kunnen kopen. Drew krijgt dan een bepaald percentage over iedere verkoop die plaatsvindt, iets wat in vaktermen ook wel affiliate sales wordt genoemd en wat op internet best gebruikelijk is.

Google weigert wietadvertenties

shutterstock_262444808

Drew raakt zelf geen wiet aan maar is er wel miljonair door geworden… [beeld: hidesy/Shutterstock]

Niet alleen is Drew goed in het vastleggen van internetnamen, hij speelt ook nog eens handig in op de bedrijfspolitiek van Google. Die internetgigant verbiedt namelijk advertenties van cannabis en key word sales. Door deze beperking zijn de zogenoemde organische zoekresultaten – het webadres dat verschijnt als een surfer zoekt door Google te gebruiken – enorm belangrijk voor bedrijven in de wietgerelateerde branche!

“Je kunt geen Google ads kopen voor lange vloei, pijpjes, wietolie apparatuur en eigenlijk bijna alles wat gelinkt wordt aan cannabis”, zegt Drew, “dus websites die organisch tevoorschijn komen als gebruikers woorden als ‘wiet vaporizen’ intikken zijn belangrijk.”

Prijs van 495 tot 10.000 dollar

Van zijn duizend huidige domeinnamen heeft 80 procent betrekking op wiet. De prijzen variëren van 495 dollar tot 10.000 dollar en worden soms ook in pakketten verkocht. Drew is per jaar zo’n 15.000 dollar kwijt aan het kopen van domeinnamen. Hij richt zich alleen op algemene termen en niet op bestaande merken om zo juridische claims te voorkomen. Om het risico uit te sluiten dat de Amerikaanse overheid hem pakt omdat cannabis op federaal niveau tenslotte nog altijd illegaal is, host Drew al zijn internetactiviteiten in Panama…

[openingsfoto: Doug Shutter/Shutterstock]

 

(advertentie)