(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bedrocan is behalve in Nederland ook actief in Canada en daar komen ze met iets nieuws: True Compassionate Pricing. Ofwel, voortaan kosten alle medicinale wietsoorten van het bedrijf hetzelfde, namelijk 5 dollar per gram. Daarmee wordt het medicijn toegankelijk voor tienduizenden patiënten die het vaak uit eigen zak moeten betalen.

Medicinale cannabis

De (medicinale) cannabismarkt in Canada is een interessante groeimarkt met nu al tienduizenden officiële patiënten, die allemaal verplicht zijn om bepaalde soorten te kopen die door de overheid zijn geselecteerd. En met de nieuwe premier Trudeau van de Liberale Partij is er ook nog eens iemand aan de macht die heeft beloofd alle cannabis te gaan legaliseren. De enige Nederlandse wietkweker met een offciele vergunning, de firma Bedrocan uit Veendam, heeft via dochteronderneming Bedrocan Canada Inc. ook een vinger in die Canadese wietpap.

5 dollar per gram wiet

En Bedrocan laat zich van zijn beste kant zien nu, dat moet gezegd. Net als in Nederland produceert met in de provincie Ontario in Canada ook 6 verschillende wietsoorten voor de medicinale markt en die gaan voortaan allemaal de deur uit voor de eenheidsprijs van 5 dollar per gram:

Knipsel

Betaalbaar medicijn

Met deze door henzelf True Compassionate Pricing genoemde actie wordt Bedrocan-wiet “de goedkoopste productlijn in Canada”. Jonathan Zaid is lid van de Bedrocan patiëntenadviesraad en is enthousiast over de actie. “Met beperkte vergoeding door verzekeraars en belastingen kan het aanschaffen van medicinale cannabis een significante barrière zijn voor chronisch zieke patiënten om de voordelen van een mediwiet programma te ondergaan. Met hun True Compassionate Pricing helpt Bedrocan patiënten om hun medicijn meer betaalbaar te maken.”

20 jaar actief

b1Bedrocan Canada is al 20 jaar actief en claimt dat men inmiddels maximum oogsten behaald en genetische variaties heeft uitgebannen met hun strains. Marc Wayne, president van het bedrijf: “Daardoor zijn we in staat om efficiënt standaard soorten te produceren. En nu onze vestiging in Toronto op volle kracht draait zijn we in de positie om lagere prijzen aan te bieden aan onze klanten, van wie het merendeel hun medicijn uit eigen zak betaalt.”

Verzekering en BTW

Het bedrijf besteedt eveneens veel tijd aan een dialoog met het verzekeringswezen om te pleiten voor vergoeding van medicinale cannabis en de daarvoor benodigde apparatuur (denk aan vaporizers). Men moedigt de patiënten zelf ook aan om naar de landelijke regering te schrijven met de bedoeling om het huidige hoge BTW-tarief op mediwiet te verlagen. Via hun website kunnen ze een brief downloaden die is gericht aan de geachte Bill Morneau, minister van Financiën.

 

(advertenties)