(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De On Balance Spectrum SP-100 is een handige metgezel voor cannabisliefhebbers die weleens wat te wegen hebben. Het weegschaaltje past gemakkelijk in je binnenzak en weegt tot op een honderdste gram nauwkeurig. Handig voor als je weleens wat wiet ruilt of weggeeft of gewoon met uiterste precisie wil weten hoe lang het nog duurt voor je weer naar de coffeeshop moet.

We probeerden de weegschaal op pocketformaat uit, hij weegt maximaal 100 gram op een honderdste gram nauwkeurig. Voor het eerste gebruik moesten we hem eerst even kalibreren met een speciaal kalibratiegewichtje van exact 100 gram. Wanneer je deze weegschaal koopt heb je zo’n kalibratiegewichtje nodig. Dat kost gelukkig slechts 4,50 euro maar vergeet het dus niet er bij te bestellen. Een linkje vind je zoals altijd onderaan deze review.

Het wegen en het kalibreren gaat gemakkelijk en snel en de instructies ervoor staan handig aan de binnenkant van het dekseltje zodat je die altijd bij de hand hebt. Door de speciale kalibratieknop in te drukken en het kalibratiegewichtje vervolgens op de weegschaal te zetten kalibreer je hem, waarna je naar hartenlust wiet kunt wegen.

20160127_104356

De weegschaal woog natuurlijk moeiteloos een klein topje en oordeelde hem op 2,2 gram. Om de maximale 100 gram af te wegen zul je dat echter even in een plastic zakje moeten stoppen want dat past los, niet in het meegeleverde chromen schaaltje dat overigens zeer handig in de dichtgeklapte weegschaal past. Wij kregen er na het nodige stapelwerk ongeveer 15 gram aan wiet in. Een stuk hasj van 100 gram zal natuurlijk wel gemakkelijk in het bakje passen.

Verder is dit een mooi en compact weegschaaltje om gemakkelijk wat wiet, nauwkeurig mee af te wegen. Het display kleurt gezellig rood of blauw bij het wegen en de weegschaal weegt in 4 verschillende eenheden, wij hebben hem gewoon op grammen laten staan. Na 60 seconden gaat het weegschaaltje vanzelf uit zodat de 2 AAA batterijen extra lang meegaan.

De On Balance Spectrum SP-100 kost 24, 50 en het benodigde kalibratiegewichtje van 100 gram kost 4,50 euro. Beide zijn te bestellen op Azarius.nl en de weegschaal wordt geleverd met liefst 3 jaar garantie.

(advertenties)