(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De politie verspilt de helft van haar diensturen aan ‘wiet’ en ook justitie wordt overbelast met veelal zinloze wietzaken. Toch vindt de gemeente Bernheze het nodig tijd en geld te besteden om een bejaard, ziek echtpaar uit hun huis te laten zetten, omdat daar – jarenlang en met medeweten van politie! – de stash van een coffeeshop lag…

Fraai staaltje ambtenarenpesterij met ons belastinggeld weer, daar in de Noord-Brabantse gemeente Bernheze, in de buurt van Den Bosch en Oss. Maar blijkbaar vergaat het de dertigduizend inwoners prima en is het dorp verder misdaadvrij, want er is voldoende tijd om achter een echtpaar van in de tachtig (!) aan te jagen, of beter gezegd: uit hun huis te jagen!

Wietvoorraad coffeeshop Oss

Watskeburt? Aan het begin van deze zomer kon zo’n geniepige rat het weer eens niet nalaten om bij de politie zijn hart te luchten. Volgens de verklikker zou er een pistool liggen in het huis of een van de bijgebouwen van een pand in Nistelrode, gemeente Bernheze. Nou lag er inderdaad een gun, maar die was nog van de vorige eigenaar, die dat ook bevestigd heeft. Het echtpaar van in de tachtig, de nieuwe eigenaren, treft dus geen blaam.

b-1

Het leven in Brabant is goed, maar of dat ook voor Bernheze geldt is toch zeer de vraag…

Maar in hun woning bleek ook al vijftien jaar (!) lang de voorraad wiet en hasj van een coffeeshop uit Oss te liggen. De hoogbejaarde man en vrouw zijn namelijk familie van de shopeigenaren. Deze stash lag daar overigens met medeweten van zowel de politie als de gemeente Oss.

Bernheze is boos

Nou had echter niemand de moeite genomen dit ook even tegen de gemeente Bernheze te vertellen. En die ging, heel flauw, op haar strepen staan. Ze bestempelden de stash als ‘een verstoring van de openbare orde’, de burgemeester besloot ineens ’te gaan handhaven’ en wilde daarom de oudjes – die met flinke gezondheidsproblemen kampen bovendien – pardoes drie maanden uit hun eigen huis zetten omdat ze nu eenmaal gevaar voor de buurt opleveren…

Rechter wuift boosheid weg

Zucht. Daar moet een overbelaste rechter zich dan weer over gaan buigen, zoals deze dinsdag dus gebeurde in Den Bosch. Maar gelukkig zijn rechters geen rancuneuze burgemeesters en maakte de edelachtbare gehakt van de zogenaamde verstoring van de openbare orde, in juridische termen heet dit dat het “niet voldoende inzichtelijk is gemaakt’. En het voornemen van de gemeente Bernheze om een ziek echtpaar van in de tachtig op straat te gooien, betitelde de rechter als ‘onwenselijk’.

 

(advertentie)