(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vergeet dat oubollige Nederlands Filmfestival, op dit moment in Utrecht. Het is in New York te doen mensen! Daar is zaterdag het 1e Cannabis Film Festival. “Films en documentaires om wiet op een verantwoordelijke manier te vieren”, aldus de initiatiefnemers. “En om plezier te maken!”

Mocht je nog een last-minute trip naar New York overwegen, dan is nu het moment. Plaats van handeling zaterdag is het Wythe Hotel in de wijk Brooklyn. Een hele dag lang wordt er dus filmisch eer betoond aan cannabis(cultuur). “Wiet en film gaan al jaren hand in hand”, stelt Michael Zaytsev, een van de organisatoren.

Creativiteit vieren

High-NY-Logo-2-Cropped

“Wij willen de creativiteit van de cannabisgemeenschap vieren en mensen van buiten de community uitnodigen om meer te leren over deze wonderbaarlijke plant en de mensen die erdoor geïnspireerd worden”, vertelt Zaytsev. “We willen het stigma van de luie blower uitdagen!”

Mede-organisator Tim Mattson kwam met het idee voor een filmfestival om zo de wietcultuur te promoten en mensen te onderwijzen. Beide heren zijn ook de drijvende krachten achter High NY, een lobbygroep die streeft naar ‘legalisering van cannabis voor verantwoordelijke volwassenen’. “Het doel van ons evenement is om de toeschouwers iets te leren, hun te inspireren om actief te worden in de beweging om het cannabisverbod te beëindigen en ook om plezier te hebben”, aldus Zaytsev.

Kick-off om 4:20 uur

Uiteraard begint de eerste voorstelling om 4:20 uur. In totaal worden er zeven korte films vertoond en een full lenght documentaire over de ‘ontdekker’ van THC, de Israëliër dr. Raphael Mechoulam, getiteld ‘The Scientist’. ’s Avonds wordt het complete programma nog eens afgedraaid. Voor 20 dollar heb je een kaartje.

Maar RollingStoned is natuurlijk niet van gisteren, wij brachten jullie al eerder deze maand die fameuze documentaire The Scientist, dus als je even krap bij kas zit en New York wat ver weg vindt:

 

(advertentie)