(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Amsterdam-West komt na een politieoptreden aan het begin van deze maand een voorlopig eind aan Vrede, zo meldt Het Parool. Jammer, want Amsterdammers in de buurt waren wel blij met Vrede, en achteraf gezien viel dat ook wel te begrijpen.

Hoe zit het dan precies? Wel, op last van locoburgemeester Ivens moet het theehuis met de vriendelijke naam Vrede, dat aan de Eerste Hugo de Grootstraat gevestigd is, voor onbepaalde tijd gesloten blijven. In het theehuis serveerde men naast de heerlijke kopjes thee namelijk ook wiet, en dat is in Nederland helaas alleen weggelegd voor coffeeshops. De Politie deed op 8 juli dit jaar een inval waarbij er een ‘handelshoeveelheid’ softdrugs werden gevonden en dus is het nu voorlopig uit met Vrede.

wietthee 2

Wat ‘groene thee’ op z’n tijd kan natuurlijk geen kwaad

Thee en wiet

Nou wordt er al wel op meer merkwaardige plekken cannabis aangetroffen (parkjes, een eiland op de Krim, in een oud busje etc.) maar een theehuis lijkt natuurlijk helemaal een mooi alternatief voor een coffeeshop, wellicht is dat wat de uitbater van Vrede zelf ook had bedacht om zo zijn omzet wat te laten stijgen. Het was in ieder geval niet de eerste keer dat het theehuis bezoek van de politie kreeg.

Want in de nacht van 25 op 26 mei van dit jaar kwamen zowel de politie als de marechaussee namelijk al een theekransje verstoren in Vrede. Iemand had hen toen getipt over ‘iets ernstigs’ wat stond te gebeuren rond het theehuis. Dit bleek uiteindelijk een valse melding want buiten het feit dat er volwassen mannen in gezellige kringen thee zaten te drinken gebeurde er helemaal niets ernstigs. Er werd ook niets gevonden wat illegaal was, maar deze keer was het dus wel raak en is het zodoende even afgelopen met Vrede in Amsterdam-West.

(advertentie)