(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

ROLLING STONED TOP 50 #9  Wonderbaarlijke verhalen uit cannabisland doen het altijd goed. Vooral Amerika blijkt dan meer dan eens het land van de onbegrensde mogelijkheden te zijn. Zo werden er talloze grappige en vernuftige producten en diensten gelanceerd sinds wiet daar op steeds meer plekken legaal is. Van Snoop Dogg-wiet tot een cannabis resort en van THC-koffie tot Jimi Hendrix vaporizers. Maar ook dit relaas van een stomverbaasde vrouw die ontdekt dat ze jarenlang rondreed in een tweedehands busje vol met kilo’s… nou ja, doe eens een gokje 😉

TOP502015-9

14 jaar geleden kocht de Amerikaanse Melodie Peil uit New Mexico een bruin Chevrolet-busje uit 1990. Een ideaal vervoermiddel om haar kleinkinderen mee op vakantie te nemen. Maar afgelopen vrijdag kwam ze erachter dat ze al die tijd ook wat anders meenam…

Een vriend van de familie was in Alamogordo bezig met wat reparatiewerk aan de zijdeur van het busje. Toen hij het deurframe eraf had gehaald ontdekte hij een opening met daarin 6 kilo wiet, geperst in baksteenvorm.

chevy busje 1990

Om zo’n busje gaat het (dit is niet het busje van Melodie zelf!)

Geurloos, smakeloos, waardeloos

Volgens rechercheur David McColley van de politie in Alamogordo zat de cannabis er al meer dan 15 jaar in, dus nog ruim voordat Melodie het busje kocht. De wiet was intussen helemaal geurloos, smakeloos en waardeloos geworden. Als de marihuana nog vers was, zou het volgens McColley een straatwaarde hebben gehad van drieduizend euro.

Iedereen moet er in

Melodie kocht het busje in september 2001 voor 3.100 euro. Ze had een grote auto nodig waar haar vier kinderen en twee kleinkinderen in pasten. Het was de grootste wagen die de autoverkoper te koop had staan. Ze heeft het Chevy-busje in de tussentijd voor van alles gebruikt: verhuizingen, vakanties en vervoer naar softbal wedstrijden. Toen ze tijdens een reis naar Las Cruces door checkpoints van de Border Patrol reed, merkten agenten evenmin iets van de wietschat als Melodie en haar familie. Over de vondst zegt Melodie: “Gelukkig maar dat wij het nu gevonden hebben en niet de grenspolitie. Zou je je kunnen voorstellen wat er gebeurt als ik er mee gepakt  zou worden? Ik zou niet weten hoe het met de kinderen zou moeten.”

border patrol officieren

Als de Border Patrol de wietschat had ontdekt, was het voor Melodie misschien niet goed afgelopen…

Niet de eerste keer

De politie ontdekte nog twee gaten in de achterdeur. Volgens McColley is de Chevrolet al eerder gebruikt voor drugssmokkel en toen in beslag genomen en doorzocht door wetshandhavers. Die cannabis in de zijdeur hebben ze dan toch mooi over het hoofd gezien. Een collega van McColley, rechercheur J.E. Paradis, zegt dat hij zelf ooit een auto gekocht heeft zonder te weten dat iemand wiet in de benzinetank had verstopt. De aap kwam uit de mouw toen hij een keer problemen had met tanken en zijn bolide liet onderzoeken.

Echt alles eruit

Een agent van de Border Patrol heeft Melodie aangeraden om röntgenfoto’s te laten maken van het busje. Volgende week gaat ze met een aantal politiemannen naar een checkpoint van de Border Patrol voor verder onderzoek. “Als er toch nog meer in zit, wil ik het eruit hebben”, zegt ze.

 

(advertenties)