(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het tij lijkt ook in Europa te keren voor legale cannabis. Vorige week zagen we al dat er een wetsvoorstel voor volledige legalisering door het Italiaanse parlement gaat, en nu roept ook de Duitse burgemeester van Bremen op om cannabis te legaliseren! Oké, het is het hem vooral om het legale wietgeld te doen, maar dat maakt het er niet minder positief om.

Hoewel Sieling net als de meeste mensen uit de politiek geen persoonlijke ervaring heeft gehad met cannabis, laat hij in een interview met de krant Die Welt duidelijk weten dat hij een groot voorstander is van legalisatie, of tenminste decriminaliseren van wiet.

hqdefaultExperimenteren

De criminalisering wan wiet is volgens hem niet langer toepasselijk en genereert het hoge kosten bij zowel de politie als andere wet handhavers. Natuurlijk is dat allemaal oud nieuws, maar in Bremen heeft de coalitie van Sieling’s SPD (Sociaaldemocratische Partij van Duitsland) met Die Grunen ervoor gezorgd dat er geëxperimenteerd gaat worden met legale cannabisverkoop en dat is natuurlijk helemaal super toll!

In mei van dit jaar hadden Dieter Janecek, parlementslid van Die Grunen en Joachim Pfeiffer, parlementslid van de CDU, opgeroepen tot legalisering van marihuana, dus zelfs de Duitse christen democratische regeringspartij gaat nu over de streep voor legalisering.

(advertentie)