(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een geheime doorgang naar een andere wereld bestaat alleen in films zou je denken. Zoals de doorgang naar perron 9¾ in Harry Potter of een stargate naar andere verre planeten. Toch heeft de politie in het Gelderse Ulft er eentje ontdekt die leidde naar een andere, veel groenere wereld…

Het is natuurlijk volkomen belachelijk dat een coffeeshop in Nederland maximaal 500 gram wiet in huis mag hebben, wat vaak lang niet genoeg is voor al hun klanten. In een coffeeshop in het Achterhoekse Ulft dachten ze daar iets op te hebben gevonden, door een geheime ruimte te maken voor hun broodnodige stash.

secret-379428_1280

Hoe de politie alsnog de geheime wietruimte heeft ontdekt, is voor ons een raadsel…

‘Aanwijzingen’

Helaas was hun voorraad daar nog steeds niet veilig, want afgelopen woensdag viel de politie binnen in de coffeeshop aan de Bongersstraat. Ze zouden ‘aanwijzingen’ hebben dat er meer dan de toegestane hoeveelheid cannabis in het pand was. Wat voor ‘aanwijzingen’ dat zijn, is niet bekend. Maar aangezien veel coffeeshops de laatste jaren verdwenen zijn kun je wel nagaan dat de overgebleven shops wel een ‘onsje’ meer in huis moeten hebben. Simpelweg om hun klanten te kunnen bedienen dus.

In de geheime ruimte zijn volgens de politie kilo’s wiet aangetroffen, maar hoeveel precies wordt niet vermeld, een beetje vaag allemaal weer.

Hoop

Een 59-jarige medewerker uit Hendrik-Ido-Ambacht is aangehouden en zit nog in de cel. Er zullen misschien nog meer mensen worden aangehouden, zegt de politie. Gelukkig is er hoop voor de medewerkers van de coffeeshop, aangezien rechters de laatste tijd coffeeshops niet altijd meer vervolgen vanwege het in huis hebben van meer dan de legale handelsvoorraad van 500 gram. Ook zij vinden het achterdeurbeleid ondertussen achterhaald.

Wordt vervolgd…

(advertentie)