(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

En dan bedoelen we niet alleen omdat ze blowen, maar kennelijk houden slimme hoogopgeleide jonge mensen wel van een jointje, en andere drugs overigens. Gooi de vooroordelen over jonge Nederlandse blowers dus maar het raam uit want het is onderzocht door het CBS. 

Volgens een nieuw onderzoek van het het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Trimbos-Instituut is de typische Nederlandse ‘drugsgebruiker’ een man van in de twintig die in de stad woont en hoger opgeleid is. Aan het onderzoek hebben 6000 mensen meegewerkt.

10 guy book

Als intelligente jonge blower kom je vaak tot nieuwe inzichten…

Stedelingen vs. dorpelingen

Inwoners van grote steden gebruiken volgens het onderzoek anderhalf tot tweeënhalf keer zo vaak een roesmiddel als inwoners van kleinere steden en dorpelingen. Ook komt het gebruik van drugs vaker voor bij hoger opgeleiden dan bij mensen met alleen een middelbare of lagere opleiding.

Cannabis favoriet

Zoals te verwachten viel, blijkt wiet het meest geliefde genotsmiddel te zijn van hoger opgeleide Nederlandse twintigers. Sterker nog, onder hen blowen ruim twee keer zo veel mensen als onder de lager opgeleiden. Regelmatig blowen komt bij die laatste groep dan weer vaker voor. Tja, wij zeggen het wel vaker, blowers vind je dus eigenlijk in alle lagen van de bevolking.

Een kwart van de Nederlanders tussen de 15 en 64 jaar heeft wel eens een hijs van een joint genomen. Binnen deze categorie heeft 7,6 procent ooit xtc gebruikt en één op de twintig wel eens cocaïne. Maar gelukkig houdt het merendeel zich bij wiet en waarom ook niet? Het is tenslotte gezond 😉

(advertenties)