(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

ROLLING STONED TOP 50 #27   Australië is een apart land en zelfs een heus continent. Er komen de vreemdste diersoorten voor die je nergens anders op de planeet aantreft, neem de kangoeroe bijvoorbeeld, wat een raar beest is dat zeg. En begin dit jaar werd de cannabiswereld verrast met het nieuws dat er in die outback een compleet nieuwe soort cannabis is gevonden! Een stel wandelaars deed de ontdekking al jaren geleden per toeval en na lang researchen stelde men aan de Universiteit van Sydney vast dat we er weer een vette strain bij hebben – of toch niet..?

TOP502015-27Wetenschappers aan de universiteit van Sydney geloven dat ze een nieuw soort cannabis hebben gevonden. De plant, die opmerkelijk genoeg geenszins op een wietplant lijkt, werd gevonden in 2010 door wandelaars in de Blue Mountains. Na jarenlange research zijn ze er nu uit, het gaat wel degelijk om cannabis.

abc in de tuin

Australian Bastard Cannabis

De geleerden hebben ontdekt dat de plant goed bestand is tegen sneeuw en vrieskou, waardoor deze soort overal ter wereld in de open lucht gekweekt zou kunnen worden. Een uitkomst dus, inmiddels hebben telers wereldwijd dan ook al duizenden dollars voor een zaadje geboden, maar onderzoeker Christopher Pool heeft die helaas niet: “We hebben alleen een plant, en geen zaden. We zijn door ons budget heen geraakt toen we zochten naar een tweede plant.”

Bastaardwiet

Pool en zijn team zullen helaas voor hen niet met de eer strijken. Dana Larsen, journaliste bij Cannabis Culture, heeft namelijk al in 1999 en 2000 over hoogstwaarschijnlijk dezelfde soort geschreven, die ze de naam ABC (Australian Bastard Cannabis) heeft gegeven. Zij beschreef het als een plant die er meer als struikgewas, dan als een echte wietplant uitzag.

Stoned worden?

Een lekker rokertje is het niet. De hasj uit de plant is onderzocht en hoewel het je wel iets van een buzz geeft, zit er maar weinig THC in de ABC 😉 maar wellicht dat kruisingen met andere soorten een krachtiger effect zullen hebben.

Of je het in je joint kunt stoppen of niet, of het nou nieuw ontdekt is of niet, het is leuk om te zien dat er zo’n bijzondere plant is gevonden in Australië. Daar leven sowieso al een hoop bijzondere dieren en planten, maar dus geen mensen die kunnen vertellen waar de bastaardwietplant nou precies vandaan komt. Volgens Ketra Hybud, een teler uit New South Wales, heeft iemand hem verteld dat de soort ontstaan kan zijn uit een kruising tussen een hennepplant en een hopplant. Maar wie weet het echt? Laten we hopen dat wetenschappers ons in de toekomst wel meer kunnen vertellen…

LAATSTE NIEUWS: het blijkt toch een hoax dit nieuws! Niet het stukje over de ontdekkingen rond de eeuwwisseling van Cannabis Culture, maar het actuele bericht van een nieuwe Australische wietsoort dus… Zijn we er toch mooi met zijn allen over de hele wereld ingetrapt!

(advertenties)