(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar België, want daar blijkt de politie van Antwerpen nogal actief met het bestrijden van corona-lockdown overtreders wietdealers. Kwestie van prioriteiten stellen nietwaar? De veruit opmerkelijkste vangst van de flikken was in een winkel, waar behalve gewone boodschappen ook cannabis werden verhandeld  vanachter het babybedje!

Wietjacht in coronatijd

Dat de cannabismarkt in België enigszins in paniek is vanwege de coronacrisis is helder. Nu de grenzen gesloten zijn of streng worden gecontroleerd, stokt de gebruikelijke aanvoer immers. Er komt veel minder hasj uit het zuiden en veel minder wiet uit het noorden (dat zijn wij) het land in.

Maar omdat de vraagkant onverminderd actief blijft – wiet is tenslotte een essentiële zaak en dat bedoelen we geenszins lullig – is voor de politie blijkbaar het sein op groen gezet om extra hard te jagen op alles wat met cannabis van doen heeft.

War on drugs in zero-tolerance Antwerpen

Afgelopen weekend in Antwerpen bijvoorbeeld, bleek het prijsschieten voor de flikken. “Onze wijkwerking en het drugsondersteuningsteam konden dit weekend weer een aantal mooie drugsvangsten doen”, schrijft de Politie Antwerpen dan ook trots op hun Facebook-pagina.

Voor de detailfreaks zullen we dat bericht hieronder plakken, met een linkje erin naar de website van de politie waar de (*ahum) successen in de Antwerpse war on drugs – het is tenslotte de stad van zero-tolerance politicus Bart de Wever nietwaar – uitgebreid uit de doeken worden gedaan. Waarbij ons oog direct valt op de bijzonder matige kwaliteit van de in beslag genomen wiet, of beter gezegd gruis:

Een bijzonder dagwinkel

Wij zoemen in op een vrij bizarre vangst in de havenstad. Daarvoor gaan we naar een dagwinkel in de Kronenburgstraat. Normaal gesproken een leuk adresje voor een pakje sigaretten, een snicker of een flesje cola. Maar bij deze toko bleek meer aan de hand.

Een paar wijkagenten, in Vlaanderen wijkondersteuningsteams genoemd, spotten in de omgeving van de Kronenburgstraat ‘twee verdachte mannen’. Waarom ze in het snotje liepen wordt niet vermeld, alleen dat ze verdacht waren. Toen ze daarom gecontroleerd werden, bleken ze over zwakke knieën te beschikken: ze gaven direct toe dat ze net cannabis aangeschaft hadden. Inderdaad, in die dagwinkel ja!

Wat ligt daar dan achter de kribbe?

“Er werd meteen een huiszoeking georganiseerd in de winkel en op het thuisadres van de uitbater”, meldt de politie achteraf in een persbericht. Nu was er van alles en nog wat ondeugdelijk aan de winkel, maar dat valt met waarschuwingen en eventuele geldboetes nog wel te fiksen. Zo niet met wiet.

Want wiet bleek er te liggen, en waar! ‘Verstopt achter een kribbe’, aldus de lokale krant Gazet van Antwerpen over de zaak. Bij kribbe denken wij Nederlanders wellicht eerder aan stro en het kindeke Jezus, maar in Vlaanderen wordt er gewoon een babybedje mee bedoeld.

Wat je zoals niet tegenkomt bij een babybedje…

Dag winkel!

Nou was er inderdaad ook sprake van een baby in de dagwinkel. Maar met zijn ledikantje werd door de winkelier meer gedaan dan alleen het laten slapen van zijn kleine spruit. “Achter het kinderbed werd 311 gram cannabis aangetroffen. De winkel werd gerechtelijk verzegeld, de uitbater en drie andere verdachten werden gearresteerd. Ook de verontrustende situatie van de baby werd doorgegeven aan de bevoegde diensten”, aldus de politie.

Tja. Het zijn vreemde tijden, maar één ding staat als een paal boven het troebele coronawater: het wordt hoog tijd dat ze in België eens werk gaan maken van de regulering van cannabis, want zo kan het niet langer…

(advertenties)